20:42:49 19.07.2018
 
Stiri

Autoritățile promit că drumurile spre punctele de frontieră ale R. Moldova vor fi reparate în 2018

Economie 12.01.2018 16:00 Vizualizări1017 Autor: Ziarul National
Autoritățile promit că drumurile spre punctele de frontieră ale R. Moldova vor fi reparate în 2018

Tronsoanele de drum care duc spre punctele de trecere „Larga-Kelmențî” (cca 5 km), „Unguri-Bronnița” (cca 6,3 km) și tronsonul cuprins între punctele de trecere „Giurgiulești-Reni” și „Giurgiulești-Galați” (cca 1,2 km) vor fi reparate capital în 2018.

Serviciul Vamal susține că Ministerului Economiei și Infrastructurii i-a acceptat inițiativa privind necesitatea reabilitării drumurilor de acces spre posturile vamale de frontieră.

În prezent, starea nesatisfăcătoare a drumurilor de acces către „Larga-Kelmențî” îi determină pe participanții la traficul transfrontalier să opteze pentru posturile vamale „Otaci” sau „Criva”, unde, drept consecință, sunt atestate cele mai mari valori de trafic de la frontiera moldo-ucraineană.

Posturile vamale „Otaci” și „Criva” sunt traversate săptămânal de circa 6 449 și, respectiv, 5 916 unități de transport, în timp ce prin „Larga-Kelmențî” sunt consemnate în Registrul traversărilor doar 941 de autovehicule. Astfel, reabilitarea acestor sectoare de drum ar permite degajarea traficului prin cele două posturi vamale, iar odată cu instituirea controlului vamal în „Unguri-Bronnița”, fluxurile menționate s-ar dispersa și mai mult.

De asemenea, se preconizează ca proiectul de reabilitare să includă și reparația porțiunilor de drum din proximitatea zonelor de control vamal care urmează a fi inaugurate la Sculeni, Costești și Giurgiulești, precum și extinderea acostamentului drumurilor de acces spre noua zonă de control vamal din Otaci.

În cadrul aceluiași proiect este planificată și reabilitarea căii de acces spre postul vamal „Palanca” din direcția R. Moldova, iar porțiunea de drum înspre Ucraina va fi construită în cadrul proiectului de construcție a punctului de trecere „Palanca” pentru realizarea controlului comun pe teritoriul țării noastre. Extinderea zonei de control vamal și construcția sectorului de drum înspre Ucraina va fi realizată prin intermediul PNUD Moldova. Costul lucrărilor pentru ambele porțiuni de drum este estimat la 730 de mii de euro, bani care urmează a fi alocați din fondurile guvernamentale.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.07.2018 09:25 Nicolae Negru Cine și de ce l-a împușcat pe Teo Țăranu

13.07.2018 09:26 Nicolae Negru Cine pune sare pe „rana” Rusiei și de...

09.07.2018 09:16 Nicolae Negru Plahotniuc strâns cu ușa, Dodon ascuns

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md