08:48:05 18.02.2020
 
Stiri

ATENȚIONARE pentru agenții economici din R. Moldova care exportă sau tranzitează teritoriul Turciei

Economie 12.09.2019 13:19 Vizualizări733 Autor: Ziarul National
ATENȚIONARE pentru agenții economici din R. Moldova care exportă sau tranzitează teritoriul Turciei


Agenții economici din R. Moldova care exportă mărfuri de origine vegetală sau animală în Turcia sau tranzitează teritoriul acestui stat sunt atenționați că Ministerul Agriculturii și Silviculturii al Republicii Turcia a creat un sistem software destinat notificării prealabile despre exportul/tranzitul produselor vegetale, inclusiv tulpina și paiul cu risc de contaminare cu organisme dăunătoare, a produselor și subproduselor de origine animala, inclusiv a animalelor vii.

Potrivit unei note oficiale transmise de Ambasada Turciei la Chișinău către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, acest sistem software are secțiunile „import” și „tranzit”. Secțiunea „import" este disponibilă pentru accesare din 1 septembrie 2019, iar secțiunea „tranzit” va fi disponibilă din 1 ianuarie 2020.

Pentru utilizarea sistemului menționat, agenții economici vor accesa link-ul https://hbs.tarbil.gov.tr.

În consecință, notificările preliminare urmează a fi efectuate de importator sau de persoana responsabilă de expediere prin intermediul sistemului menționat, pentru domeniul de aplicare a „Regulamentului privind notificarea prealabilă și a controalelor veterinare la sosirea animalelor și produselor".

În special, este importantă informarea părților relevante pentru transporturile care vor tranzita teritoriul Turciei și care fac obiectul controalelor veterinare din domeniul de aplicare a „Regulamentului privind animalele și produsele supuse controalelor veterinare la momentul intrării în țară”.

Videoclipul care explică „modul în care sistemul va fi accesat de importatori” este disponibil pe http://content.tarimtv.gov.tr/assetl86m75x99/7 UPn97min.htmI.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

14.02.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul Ciocoi, primu...

10.02.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Candidatul comun al ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md