07:16:37 14.06.2024
Stiri

Aparatul care poate depista cancerul în doar DOUĂ ore a ajuns în România. Cât costă această investigație?

Știri 08.10.2018 14:39 Vizualizări1725 Autor: Ziarul National
Aparatul care poate depista cancerul în doar DOUĂ ore a ajuns în România. Cât costă această investigație? Sursa: avantaje.ro


Timpul este un factor important în cazul pacienților cu cancer, acesta reușind de foarte multe ori să facă diferența între viață și moarte. Cu cât diagnosticul este pus mai rapid și se începe tratamentul, cu atât șansele de supraviețuire pot să crească. Aparatul care poate depista cancerul în doar două ore a ajuns în România, dar pentru că această investigație nu este decontată de stat, puțini bolnavi reușesc să și-o permită.

Aparatul care poate depista cancerul în doar două ore a fost adus în țară de Asociația Pacienților Oncologici din România, iar în prezent acesta se află la Ploiești. Acest aparat face posibilă diagnosticarea rapidă a trei tipuri de cancer: cancerul pulmonar, colorectal și de piele.

Cât costă această investigație?

Pentru ca aparatul să ajungă în țară, Asociația Pacienților Oncologici din România a investit 60 de mii de euro. Analiza care poate depista rapid cancerul nu este pe lista investigațiilor decontate de stat, iar pacienții care își doresc să facă acest control trebuie să plătească o sumă cuprinsă între 600 și 1000 de lei.

„Acest aparat permite ca un rezultat important de fineţe de genetică moleculară să fie dat în două ore, două ore şi jumătate, spre deosebire de metodele care permit rezultate similare dar în 12, 15 zile. Și mai are un mare avantaj, faptul că se pot face asemenea determinări şi din sânge nu doar biopsie solidă”, a spus Iolanda Gheorghiu, Asociația Pacienţilor Oncologici.

Astfel, aparatul poate oferi rapid un diagnostic folosind probe de sânge pentru a depista dacă există celule canceroase la nivelul organismului.

Sursa: avantaje.ro


Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md