22:08:34 12.04.2021
 
Stiri

Loteria Națională a Moldovei solicită conducerii „Victoriabank” și „Mobiasbanca OTP Group” să respecte legea: „Să fie BLOCATE transferurile spre site-urile ilegale de pariuri sportive”

Actualitate 07.04.2021 15:19 Vizualizări916 Autor: Ziarul National
Loteria Națională a Moldovei solicită conducerii „Victoriabank” și „Mobiasbanca OTP Group” să respecte legea: „Să fie BLOCATE transferurile spre site-urile ilegale de pariuri sportive”


Loteria Națională a Moldovei (LNM) cheamă două dintre cele mai mari bănci din R. Moldova, „Victoriabank” și „Mobiasbanca OTP Group” să respecte legislația în domeniul combaterii jocurilor de noroc neautorizate. În speță, compania de stat care gestionează activitățile din domeniul jocurilor de noroc, le cere celor două instituții bancare să blocheze tranzacțiile prin intermediul cardurilor bancare în favoarea platformelor de pariuri sportive, care nu sunt neautorizate în R. Moldova.

Loteria Națională a Moldovei se adresează repetat acționarilor acestor bănci. „Ținând cont de faptul că proprietarii acestor instituții financiare sunt bănci europene cu tradiții, care în țările lor respectă cu strictețe legislația, conducerea Loteriei Naționale a Moldovei se adresează și acționarilor acestor bănci – „Banca Transilvania” din România și „OTP Group” din Ungaria, la fel ca și acționarilor celorlalte bănci comerciale din R. Moldova să asigure respectarea legii”, se arată în comunicatul LNM.

Citește și: INVESTIGAȚIE // Miza PARIURILOR sportive în R. Moldova: Cine câștigă și cine pierde din BLOCAREA accesului la case de pariuri sporive de peste hotare

În același comunicat, LNM aduce mulțumiri altor două mari bănci comerciale din țara noastră, „Moldova-Agroindbank” și „Moldindconbank”, care au blocat, de la începutul lunii aprilie, tranzacțiile prin intermediul cardurilor bancare în favoarea platformelor de pariuri sportive, neautorizate în R. Moldova.

„Datorită acestor acțiuni responsabile, în strictă conformitate cu cerințele legislației, de la începutul lunii aprilie au fost reduse considerabil canalele de transfer a banilor spre companii de peste hotare, în mare majoritate înregistrate în jurisdicții offshore, tranzacții prin care erau aduse prejudicii considerabile bugetului de stat”, se menționează în comunicatul societății.

Citește și: Blocarea caselor ILEGALE de PARIURI ar putea aduce în bugetul de stat 180 de milioane de lei în acest an. Totul depinde de cum autoritățile își vor face treaba

Loteria Națională a Moldovei amintește că, potrivit modificărilor legislative intrate în vigoare de la începutul acestui an, instituțiile de stat au început să blocheze accesul la platforme de pariuri sportive care nu dețin autorizație de activitate pe teritoriul R. Moldova. Potrivit modificărilor la lege, și prestatorii de plăți, inclusiv băncile comerciale, sunt obligate să blocheze tranzacțiile spre și dinspre casele de pariuri de peste hotare.

Pentru nerespectarea acestor cerințe, legea prevede amenzi de până la 400 de mii de lei și privarea de dreptul de a desfășura o anumită activitate.

În R. Moldova, dreptul de a organiza pariuri sportive aparține NGM Company SRL, partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul loteriilor și pariurilor sportive care administrează platforma www.7777.md.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Cehov

09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md