12:42:52 27.10.2021
Stiri

Anunțul lui Dacian Cioloș! Finanțare pentru autostrada Iași-Ungheni în 2016

Social 14.12.2015 18:29 Vizualizări3420 Autor: Ziarul National
Anunțul lui Dacian Cioloș! Finanțare pentru autostrada Iași-Ungheni în 2016


Autoritățile române vor identifica în 2016 o companie care să realizeze studiul de fezabilitate pentru construcția autostrăzii Ungheni-Iași-Târgu Mureș. Banii pentru studiu au fost prevăzuți în bugetul Ministerului Transporturilor pentru anul viitor, a anunțat astăzi premierul român Dacian Cioloș în plenul Parlamentului.

Pentru acest proiect urmează a fi alocate doar 190 de mii de lei, aproximativ 42 de mii de euro. Studiul de fezabilitate va cuprinde o porțiune de 135 de kilometri între orașele Târgu Neamț-Iași-Ungheni, adică mai puțin de jumătate din mărimea traseului.

Viitoarea autostradă se va numi „Montana” (A8) și urmează să măsoare circa 310 kilometri. Costul pentru construcția drumului a fost estimat anterior la nouă miliarde de euro.

Săptămâna trecută, premierul României, Dacian Cioloș, a declarat că autostrada Târgu Mureș-Iași-Ungheni este al doilea punct pe lista de priorități a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri din România.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Vravo, Ciolos! 15.12.2015 05:43

E o autostrada de mare importanta pentru R.Moldova si Ucraina, care in ianuarie-februarie 2016 OFICIAL vor trece la implementarea Acordului de Asociere la UE si in special a Acordului de Liber Schimb Comercial Aprofundat si a Zonei sale de Comert Liber cu UE (DCFTA). Spatiul UE al LIBEREI CIRCULATII a MARFURILOR si SERVICIILOR fara taxe vamale se va extinde oficial peste Prut, Nistru si Nipru pe teritoriul Ucrainei si RM, legaturile economice, comerciale se vor intensifica si este absolut nevoie de un coridor european, de o magistrala, autostrada de interconectare a Ucrainei la reteaua de transport a UE nu numai prin Polonia, Slovacia si Ungaria, dar si prin R.Moldova si Romania. E o decizie ce-i face cinste unui ex-comisar european, care are o viziune EUROPEANA asupra prezentului si viitorului relatiilor Romaniei si UE cu tarile Parteneriatului Estic, care treptat se integreaza in spatiile comune ale UE.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.10.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șantajul și bluful G...

22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md