Ambasadorul Rusiei la Bucureşti spune că multe ţări străine şi l-ar DORI pe Putin preşedinte
Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valeri Kuzmin, susţine că există sondaje de opinie care arată că locuitorii unor ţări străine şi l-ar dori pe Vladimir Putin preşedinte, cel mai probabil datorită eficienţei sale.
Într-un interviu realizat de Cristina Cileacu pentru emisiunea Paşaport Diplomatic difuzată de Digi24, Kuzmin a mai precizat că presa occidentală duce un război informaţional împotriva Rusiei şi că până acum există dovezi doar privind implicarea serviciilor secrete din SUA în diverse activităţi de spionaj în alte ţări, ceea ce nu se poate spune despre Rusia, în ciuda acuzaţiilor recente.
„Ştiu că în multe sondaje de opinie, când oamenii sunt întrebaţi «în cine aveţi mai multă încredere?», dintr-o dată anumite ţări străine ar vrea să vadă, ca şef de stat, pe preşedintele Putin, nu propriii lor preşedinţi. Ar trebui să îi întrebi pe oamenii care dau răspunsuri la aceste întrebări. Cred că sunt interesaţi de eficienta şefului de stat.
În ceea ce priveşte acuzaţiile (vizând implicarea Rusiei în campania prezidenţială din SUA - n.red.), am spus de mai multe ori că acuzaţiile nu sunt fapte, nu sunt dovezi. Din câte ştim noi, dovezile sunt despre: 2013, supraveghere masivă a membrilor guvernului aliat NATO al importantului membru Germania, unul dintre motoarele puternice ale Uniunii Europene.
Acum câteva zile, o nouă scurgere de informaţii publicată de Wikileaks ne-a arătat că este un întreg mecanism, un centru uriaş de supraveghere electronică în consulatul general din Frankfurt. Acestea sunt faptele”, a spus Valeri Kuzmin.
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti a mai precizat că presa occidentală duce un război de propagandă împotriva ţării sale, pe care îl consideră contraproductiv.
„În ceea ce priveşte acuzaţiile, atât timp cât vedem un fel de război informaţional, de propagandă, lansat în mod particular de media principală din vest, şi facţiunile principale ale anumitor puteri politice internaționale, vedem astfel de fenomene pe care am vrea să le minimalizăm, pentru că nu sunt utile pentru găsirea soluţiilor să găsim răspunsuri la provocările globale, ci doar instigă anumite tensiuni şi neîncrederea, ceea ce este complet contraproductiv, dacă am folosi termenul foştilor noştri parteneri din SUA. Nu este de ajutor”, a spus Kuzmin.
Sursa: ziare.com
DOC // „R. Moldova își merită pe deplin locul în familia europeană”: Declarația comună semnată de miniștrii de Externe ai României, Franței, Germaniei și R. Moldova, după cea de-a cincea conferință a Platformei de Parteneriat pentru R. Moldova
Rusia, nemulțumită de numărul de secții de vot deschise de R. Moldova pe teritoriul său la alegerile prezidenţiale şi referendumul privind aderarea la UE, care vor avea loc pe 20 octombrie
Fond de DEZVOLTARE și solidaritate pentru sectorul agricol din R. Moldova. Dorin Recean, în cadrul Platformei de Parteneriat pentru R. Moldova: „Cu sprijinul țărilor partenere și prietene punem bazele unei creșteri substanțiale și pe termen lung”