22:21:57 20.09.2018
 
Stiri

Alegerea Tehnologiei pentru Investiții Locale Dinamice

Advertising 19.01.2015 10:40 Vizualizări2553 Autor: Ziarul National
Alegerea Tehnologiei pentru Investiții Locale Dinamice

Infrastructura modernă poate fi un catalizator pentru dezvoltarea locală. „Am început să promovăm Republica Moldova, atunci când niște germani nebuni și-au amintit că, în anii '50, Germania de asemenea a folosit reconstrucția locală ca un factor de investiție”, subliniază Gerd Leyendecker, un membru al Moldovei Durabile.

R. Moldova se află într-o perioadă decisivă în timpul integrării sale în Uniunea Europeană. Una din problemele-cheie este infrastructura comunală care vrea să ajungă mai independentă de importul de gaze rusești. O bună conștientizare a progresului infrastructurii contribuie la îmbunătățirea înțelegerii reciproce și susținerii țărilor partenere.

În această etapă a Moldovei și după alegeri, țara cunoaște ordinea de zi pentru următorii ani. Multe orașe caută șansa lor de a atrage investiții într-un mod durabil. Pentru Republica Moldova, cea mai fierbinte oportunitate este eficiența energetică în stațiile de epurare a apelor uzate, cum ar fi co-fermentarea.

Pe valul acestor dinamici, Agenția Federală Germană de Mediu (UBA), Dessau, susține un atelier despre condițiile de planificare și de construcție a stațiilor de epurare a apelor uzate. La 22 ianuarie 2015, va avea loc un eveniment cu discuții de o zi. Organizat de APSP, profesioniști din sectorul public și privat vor discuta diagnosticul și alte forme și măsuri de promovare.

Programul zilei va demara la 10.00. Ulterior, se vor expune subiecte legate de tehnologii, planificare și premise de funcționare a stațiilor de epurare a apelor reziduale de către ministrul Mediului al Republicii Moldova, Valentina Țapiș, directorul Agenției „Apele Moldovei”, Veaceslav Vladicescu, și alți reprezentanți ai sectorului.

Într-o altă sesiune, două grupuri de profesioniști vor examina strategiile financiare în construirea unei stații de epurare în următorii ani și cele mai bune modalități de restructurare și tranziție a sistemelor de epurare a apelor. La sfârșitul zilei, vor fi prezentate concluziile perspectivei tehnologice a Republicii Moldova.

În pregătire, un diagnostic a fost elaborat de Spelleken Assoc., care vrea să arate cadrul juridic, etnic și instituțional din R. Moldova. Un rezultat al atelierului din data de 22 ianuarie va fi o evaluare a acestui diagnostic, cu șansa de a planifica discuții și oportunități de formare profesională. Viziunea pe termen lung este crearea unui „club de tratare a apelor uzate”, care intensifică dezvoltarea acestui sector ca fiind un capitol de excelență pentru Republica Moldova.

Atelierul de lucru va acoperi probleme legate de modernizarea stațiilor de epurare a apelor uzate din R. Moldova. Acesta va lua în considerare, în special, modul în care o instalație de epurare nouă și modernă poate contribui la îmbunătățirea protecției mediului și modul în care orașele pot beneficia și practica soluții sustenabile de infrastructură.

Pentru mai multe informații, ne puteți scrie pe e-mail: zaharia@spellekenassociates.de

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.09.2018 09:20 Nicolae Negru De ce îl plagiază Plahotniuc pe Dodon?

15.09.2018 09:01 Ziarul National ANALIZĂ // Trump schimbă lumea! Motiv...

14.09.2018 09:20 Nicolae Negru Să vorbim la Berlin despre reUnire

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md