01:45:02 14.12.2019
 
Stiri

Afacerea „DUTY-FREE”, la un PAS de a fi INTERZISĂ: Avize la Guvern și Parlament

Economie 24.06.2019 16:26 Vizualizări1078 Autor: Ziarul National
Afacerea „DUTY-FREE”, la un PAS de a fi INTERZISĂ: Avize la Guvern și Parlament

Guvernul a dat astăzi undă verde modificărilor la Codul fiscal și Codul vamal prin care se introduce mențiunea expresă că mărfurile comercializate de către magazinele, barurile și restaurantele duty-free sunt scutite de achitarea TVA și a accizei doar în cazul amplasării acestora la ieșirea din țară.

De asemenea, proiectul prevede anularea scutirii de TVA și acciză pentru produsele petroliere comercializate în zona vamală de control.

Tot astăzi, și Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe a avizat aceleași modificări, iar proiectu de lege urmează a fi dezbătut în ședința în plen a Legislatvului.

„Am adoptat anularea facilităților fiscale pentru magazine, baruri și restaurante ce activează în regim duty-free, amplasate la intrarea în țară la punctele internaționale de trecere a frontierei de stat, am anulat scutirea de TVA fără drept de deducere și acciză la importul produselor petroliere și comercializarea ulterioară a acestor produse în zona de control vamal, dar am păstrat facilitățile fiscale la plasarea și comercializarea mărfurilor în regim „duty-free” în zona plecării din R. Moldova, cu perceperea drepturilor de import. Am anulat facilitățile de comercializare a produselor petroliere în zona de control vamal, facilități adoptate anterior pentru gruparea Șor”, a declarat președintele acestei comisii, deputatul Igor Munteanu.

Cel de-al doilea proiect de lege, avizat pozitiv astăzi de către Cabinetul de miniștri, prevede schimbarea statutului funcțiilor de „secretar general al Guvernului”, „secretar de stat” și de ”șef/șef adjunct al oficiului teritorial al Cancelariei de Stat” din funcții publice în funcții de demnitate publică, precum și instituirea funcției de „secretar general al ministerului”, care va substitui funcția de „secretar general de stat”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.12.2019 12:34 Ziarul National Victor Chirilă // „Politica externă e...

13.12.2019 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Eu, Filimon Boghiu…”

09.12.2019 13:40 Ziarul National Victor Chirilă // Lașitate, inconsecv...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md