07:13:38 06.12.2021
Stiri

Adrian Dupu apreciază susținerea Maiei Sandu pentru continuarea PROIECTELOR derulate între cele două state prin intermediul DRRM: „Vizita oficială la București a Maiei Sandu confirmă calitatea excelentă a legăturilor dintre România și R. Moldova”

Actualitate 23.11.2021 18:17 Vizualizări785 Autor: Ziarul National
Adrian Dupu apreciază susținerea Maiei Sandu pentru continuarea PROIECTELOR derulate între cele două state prin intermediul DRRM: „Vizita oficială la București a Maiei Sandu confirmă calitatea excelentă a legăturilor dintre România și R. Moldova”


Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), Adrian Dupu, a participat astăzi la vizita oficială a președintelui R. Moldova, Maia Sandu, de la Palatul Victoria din București.

Prezent și la semnarea Acordului între Guvernul României și Guvernul R. Moldova privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice, secretarul de stat Adrian Dupu a apreciat susținerea președintelui R. Moldova, Maia Sandu, pentru continuarea proiectelor derulate între cele două state prin intermediul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

Citește și: VIDEO // Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova anunță proiecte de ANVERGURĂ pentru anul viitor. Adrian Dupu: „Vom lansa proiecte cu impact major”

„De asemenea, vizita oficială a șefului statului, Maia Sandu, confirmă calitatea excelentă a legăturilor dintre România și R. Moldova, iar semnarea de astăzi a Acordului privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice dintre Guvernul României și Guvernul R. Moldova poate reprezenta intensificarea colaborărilor la nivel academic. DRRM a angrenat deja o serie de instituții de prestigiu din cele două state, iar rezultatele nu vor întârzia să apară”, a declarat secretarul de stat al DRRM.

Guvernul României și Guvernul R. Moldova au semnat Acordul privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice. Semnarea a avut loc în prezența președintelui R. Moldova, Maia Sandu, și a premierului României, Florin Cîţu.

Din partea R. Moldova Acordul a fost semnat de ministrul Educației, Anatolie Topală, iar din partea României - de către ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Guvernul României adoptase încă din 11 August 2021 un memorandum prin care își asuma semnarea acestui acord.

Astfel, cetățenilor moldoveni ar urma să le fie recunoscute, printre altele, diploma de absolvire a liceului, diploma de absolvire a învățământului mediu general, diplomele de absolvire a colegiilor și a școlilor medicale de bază, cu o durată de minimum 3 ani.

De asemenea, se vor recunoaște anumite diplome de nivel preuniversitar din R. Moldova care nu intră în domeniul de aplicare ratione materiae al Acordului în vigoare și a căror recunoaștere a fost solicitată în România, respectiv diploma de absolvire a liceului, diploma de absolvire a învățământului mediu general, diplomele de absolvire a colegiilor și a școlilor medicale de bază, cu o durată de minimum 3 ani de studii, după absolvirea școlii generale de 9 ani de studii.

În plus, se vor recunoaște atestatele de studii medii de cultură generală din R. Moldova eliberate înainte și după 2011, studiile universitare de scurtă-durată cu studii din învățământul terțiar non-universitar, precum și diplomele și certificatele obținute la absolvirea studiilor postuniversitare, a studiilor de specializare postuniversitare și a cursurilor de perfecționare de nivel postuniversitar.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
05.12.2021 10:10 770 Candidatul cel mai bun

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md