11:53:55 04.07.2022
Stiri

Vrabia supraputerii din mână și cioara ucraineană din par

Actualitate 10.04.2022 10:14 Vizualizări2088 Autor: Ziarul National
Vrabia supraputerii din mână și cioara ucraineană din par


Trustia, elegii politikoase

Vă spun sincer: mai degrabă mă așteptatm ca Putin să bombardeze gara sau aeroportul sau piața centrală din Chișinău și abia apoi să vină cineva anonim cu inițiativa interzicerii simbolurilor eliberatoare ale armatei ruse - „Z”, „V” și a panglicii bicolore negru-oranj, zisă „colorado”. Nu credeam că deputații noștri turtiți, majoritatea dintre ei, la cap vor îndrăzni să-l sfideze pe Putin, se vede că au fost molipsiți de curajul ucrainenilor, dacă au votat această lege, producând tulburări în colectivul nostru omogen ca macaroanele și alte paste făinoase.

Socialiștii și comuniștii au reacționat mai energic decât pe 24 februarie, când s-a început războiuul, de parcă, odată cu panglica „colorado”, li s-a luat țâța gazpromului de la gură. Cel mai tare răcnea Matusalem al politicii de pe Bâc. Trezit din somn, el părea trimisul celeilalte lumi, amintindu-și că sfântul Gheorghe a fost primul care și-a pus primul panglica „colorado” la pălărie, atunci când l-a străpuns cu sulița pe balaurul antihrist, iar Ștefan cel Mare o purta legată de buzduganul domnesc cu care zdrobea oștile păgâne ale turcilor și tătarilor. Auzind ce îndrugă străbunicul lor spiritual, deputații comuniști erau pe cale să izbucnească în hohote de râs, dar au reușit să se abțină, demonstrând, prin expresia fețelor, că Boronin a reușit să educe o pleiadă întreagă de politicieni rezistenți la prostiile sale.

„Bine că nu au interzis macaroanele!”, a conchis Colesovnazadov filosofic. „Între macaroane și panglica „colorado” eu aleg macaroanele!”, - adăugă el și toată lumea fu de acord. „Fiindcă veni vorba, ați auzit că Putin vine la Chișinău, ca să se consulte cu vrăjitoarea de la Etulia, care i-a ghicit lui Dodon în ouă?”, - se interesă sanitara Vera, șireată ca o găină. „Nu cred, - răspunse Dr. P. Stuh, - ea nu i-a ghicit corect lui Dodon.” „Ba i-a ghicit, i-a spus că va câștiga primul tur, dar Dodon a interpretat greșit rezultatul, crezând că va câștiga alegerile din primul tur” - interveni Cozonac și toată lumea se puse pe gânduri...

Acum stau și mă gândesc la soarta lui Putin, de ce a dat el vrabia supraputerii din mână pe cioara imperială din parul Ucrainei. Într-adevăr, nu ar fi fost mai bine să se consulte în prealabil, înainte de a porni operațiunea militară specială, cu vrăjitoarea de la Etulia care ghicește în ouă?

Al vostru plumul, ibum, Ion Buraga.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Vasile 10.04.2022 16:42

Si asa_i drept, dar baba Etulia a chiorat cand ia vazut oule la a 5elea psdinte si deatinci заикэещте cand graeste. Путь_н аре капричии.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.07.2022 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Platforma 2, CUB

01.07.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre sancțiuni

27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md