04:45:16 07.08.2020
 
Stiri

VIDEO // Țîcu NU a cruțat pe nimeni - toți politicienii se fac vinovați pentru aducerea R. Moldova în SCLAVIA financiară a Rusiei. „Marele PĂCĂLICI Candu o face pe opozantul... Acuș fuzionează cu Maia Sandu. PD - unealta intereselor Rusiei”

Politică 23.04.2020 17:25 Vizualizări4970 Autor: Ziarul National
VIDEO // Țîcu NU a cruțat pe nimeni - toți politicienii se fac vinovați pentru aducerea R. Moldova în SCLAVIA financiară a Rusiei. „Marele PĂCĂLICI Candu o face pe opozantul... Acuș fuzionează cu Maia Sandu. PD - unealta intereselor Rusiei” Captură


Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, s-a dezlănțuit astăzi în Parlament la adresa tuturor formațiunilor politice, în special PSRM – PD, care au votat pentru ratificarea Acordului de împrumut cu Federația Rusă. Acesta nu a cruțat nici colegii din Blocul „ACUM”, care i-au întărit pe socialiști și pe Igor Dodon, iar acum, prin ratificarea Acordului de 200 de milioane de euro, R. Moldova a fost „băgată în sclavia financiară” a Rusiei.

„Este evident că e vorba de un credit geopolitic și politic. Geopolitic pentru că acest credit este luat după înscăunarea Guvernului Dodon-Chicu. Din cauza asta nu a mai venit finanțare de la BERD, BEI... Pentru că s-a schimbat vectorul politicii externe. Vinovați de această situație sunt toate componentele politice de factură proeuropeană. Blocul „ACUM” a mers nesăbuit în alianță cu socialiștii, când existau soluții clare de a nu-l întări pe Dodon și PSRM. Dar cel mai vinovat de această situație este PD, care a avut posibilitatea să facă alianță cu „ACUM” și ar fi încadrat votul proeuropean într-o majoritate și Guvern”, a declarat Țîcu.

CITIȚI și DOC // Temerile opoziției, CONFIRMATE de guvernarea lui Dodon: Datoriile private ar putea fi întoarse de către R. Moldova, în conformitate cu Acordul de împrumut semnat cu Federația Rusă. „Negocieri în stil COLONIAL”

Potrivit acestuia, cei din PD au simulat o ruptură, care ar fi o mare păcăleală servită societății: „Și marele păcălici Andrian Candu, care o face pe opozantul acum. Ați pus coșul cu ouă și la putere, și în opoziție. Acum Maia Sandu cu Andrian Candu o să fuzioneze, mare credibilitate... Și din acest punct de vedere nu trebuie să ne prostiți. Ați creat o scuză pentru ca ulterior să vă securizați business-urile”.

Țîcu a mai adăugat că Vlad Plahotniuc ar controla și acum lucrurile în PD. „Ce, nu e clar că Plahotniuc are pe fiecare dintre voi dosar? Cine a dus bănuții? Se duceau banii în plic pentru fiecare deputat din PD. Cine nu știe asta? Plahotniuc vă poate închide când vrea. Vă spun asta pentru că a doua componentă a creditului rusesc e cea politică. Aducerea Federației Ruse în R. Moldova ne face sclavi într-o robie pe care voi o acceptați astăzi. Este clar că, prin acest vot, PD își va discredita definitiv vocația de partid proeuropean.

Diferența între UE și Federația Rusă e că nu am avut un război și nu au avut trupe de ocupație pe teritoriul R. Moldova. Unii dintre voi ați luptat în acel război, iar acum ați ridicat mâna pentru a băga R. Moldova în această sclavie financiară a Rusiei. Ați intrat definitiv sub comanda PSRM, v-ați trădat electoratul și, cel mai important, ați devenit o unealtă a intereselor Federației Ruse în R. Moldova. Asta e finalitatea politică pe care trebuie să și-o asume PD”, a conchis Octavian Țîcu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Ion Neagu 24.04.2020 00:10

Nu dorim să ne referim la poplogăria de care Țîcu a dat dovadă în raport cu A. Năstase și cum el l-a ajutat pe IVAN Ceban să devină primar al capitalei. Apoic Când Țîcu și alți ”profeți”, o atacau pe Doamna M. Sandu că, vezi, ea nu vrea să se alieze cu PD-ul, ea diplomatic le-a răspuns că ei au o părere prea bună despre PD. Totodată, în alegerile din Hîncești PUN-ul, sub conducerea ”înțeleaptă” a lui Țîcu, de facto a mers împotriva M. Sandu și a PAS-lui și a susșinut pe un om exclus din PAS (hotărâre motivată). În ambele cazuri Țîcu a demonstrat că nu a avut dreptate și pricepere politică. Azi el își manifestă grija că PD-ulm pro-european și-a trădat electoratul, dar nu ”uită” iarăși să o atace pe M. Sandu că ar putea fuziona cu A. Candu. Țîcu-le, această Doamnă ar putea să-ți dea lecții de înțelepciune și morală, dar ea nu ți le dă pentru că se vede că știe că nu o să-ți ajute. Și apoi, deja ești prea mic ca să te bage în seamă. Nu-ți fă griji, ea nu va fuziona nici ci Candu, dar nici cu tine.

Vasile Botnaru 24.04.2020 05:07

Un comentariu soburban, marunt(Neagu), PUN si TACU are un scop maret-UNIREA , dar voi,gagalicilor,va impedicati in niste "patici", asa cum ne-a numit Rogojina(rogozin),gen Sandu ,Dodon, Candu ,Ploh,Filip,Nich..Gol..OH, ca multi mai sunteti.BA,Cand o sa fiti mareti?

Vasile 24.04.2020 10:59

Domnule Butnaru, nu insiști lumea în eroare și nu fiți. E știut că UNIREA a vrut s-o facă și Îu. Roșca, și M.Ghimpu, ș.a.Iar în UE strigă ca ne duc și Plahotniuc, și Filip, etc. Unirea e un ideal mare, sfânt și durut și mă îndoiesc că poate fi făcută de oameni care se autoproclamă mari.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

27.07.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Duelul Tănase-Boțan:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md