05:46:48 06.04.2020
 
Stiri

VIDEO // SUTE de soldați și zeci de unități de tehnică militară patrulează pe străzi: Restricțiile impuse populației pe timpul pandemiei de COVID-19

Social 26.03.2020 14:38 Vizualizări1160 Autor: Ziarul National
VIDEO // SUTE de soldați și zeci de unități de tehnică militară patrulează pe străzi: Restricțiile impuse populației pe timpul pandemiei de COVID-19


Circa 300 de militari în termen şi pe contract, dar şi 32 de unităţi de tehnică militară din dotarea armatei patrulează pe străzi, împreună cu echipajele Inspectoratului Național de Patrulare al IGP şi Inspectoratului General de Carabinieri.

Reprezentanții instituțiilor de drept monitorizează dacă cetățenii respectă măsurile impuse de autorități pentru a preveni răspândirea pandemiei de COVID-19.

Echipele mixte de militari, poliţişti şi carabinieri opresc cetățenii pe care îi întâlnesc în cale, îi întreabă unde pleacă și îi informează despre riscurile răspândirii și îmbolnăvirii cu virusul COVID- 19.

Totodată, oamenii legii asigură respectarea de către cetățeni a regimului de carantină și izolare la domiciliu pe perioada stării de urgență și monitorizează situaţia în staţii şi unităţile de transport public pe teritoriul oraşelor Chişinău, Cahul şi Bălţi, iar alte echipaje comune inspectează localitățile raioanelor Cahul, Hâncești, Sângerei și Bălți.

Menționăm că, începând cu 25 martie curent, cetățenii nu mai au voie să se afle în spații publice - parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement, iar persoanelor în vârstă de peste 63 de ani le-a fost interzisă aflarea în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă, cu excepția deplasărilor în interese de serviciu, pentru asigurarea cu produse alimentare, pentru asistență medicală, ce nu poate fi amânată etc.

Persoanele fizice care nu respectă aceste interdicții riscă amendă de până la 25 de mii de lei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.04.2020 18:14 Ziarul National Victor Chirilă // Creditul rusesc est...

03.04.2020 09:36 Nicolae Negru Nicolae Negru // Starea de sănătate a...

30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md