15:18:07 25.07.2024
Stiri

VIDEO // Spicherul Grosu, despre „PUTIN TEAM”, care a făcut coadă la Ambasada Rusiei de la Chișinău, dar și despre liderul de la Kremlin: „Rusia este un stat agresor condus de un CRIMINAL de război. Eu așa îl consider pe Putin”

Actualitate 13.06.2024 15:44 Vizualizări1255 Autor: ZiarulNational
VIDEO // Spicherul Grosu, despre „PUTIN TEAM”, care a făcut coadă la Ambasada Rusiei de la Chișinău, dar și despre liderul de la Kremlin: „Rusia este un stat agresor condus de un CRIMINAL de război. Eu așa îl consider pe Putin” stiri.md


Politicienii, dar și deputații care au făcut ieri coadă la Ambasada Rusiei, pentru a transmite un mesaj de felicitare cu ocazia zilei naționale a Rusiei, au dat dovadă de servilism și politic față de un stat agresor. De această părere este președintele Parlamentului, Igor Grosu.

„Am înțeles că ieri mai mulți deputați din opoziție au făcut coadă la Ambasada Federației Ruse. Nu este nimic altceva decât servilism politic. E un gen de umilință, de dependență, de servilism și incapacitate de a spune lucrurilor pe nume. Sunt un fel de slugoi, nici nu știu cum să le spun. Alt cuvânt mai politicos nu găsesc. E trist, dar lasă lumea să-i știe pe toți cei care nu au curajul să recunoască toate crimele comise de Putin și toată camarila lui în Ucraina. Noi știm statul care a sfidat și sfidează țările din proximitatea sa. E vorba de Federația Rusă”, a declarat astăzi Grosu, la sediul Parlamentului R. Moldova.

Oficialul a amintit că Federația Rusă sfidează deschis independența R. Moldova.

„Rusia încalcă suveranitatea, independența și integritatea teritorială a R. Moldova. Nu alt stat. Armata rusă staționează ilegal pe teritoriul nostru, Rusia își tine ilegal armamentul pe teritoriul nostru. Federația Rusă a atacat Ucraina. Tot armata acestei țări a atacat Georgia. Nicio țară din proximitate nu a atentat la această țară, dimpotrivă”, a punctat Igor Grosu.

În același context, spicherul Grosu nu l-a menajat nici pe Putin, cel care a declanșat războiul brutal din Ucraina.

„Rusia este un stat agresor condus de un criminal de război. Eu așa îl consider pe Putin. El a declanșat... în ambiția sa bolnavă de a restabili imperiul. Nu știu ce ambiții au ei acolo. Din cauza acestor ambiții mor oameni nevinovați zilnic”, a conchis Igor Grosu.

Citește și: De la recepție, la beție: Ambasadorul Oleg Vasnețov, atac la adresa actualei guvernări a R. Moldova și a Occidentului, în fața reprezentanților Coloanei a 5-a, cu ocazia Zilei Rusiei

Amintim că mai mulți deputați proruși, inclusiv Marina Tauber, Reghina Apostolova, Vadim Fotescu, Alexandr Nesterovschi, Irina Lozovan sau Vasile Bolea, au participat ieri la recepția dată de Ambasada Rusiei. Mai mult, Vasile Bolea a venit la ședința Parlamentului îmbrăcat într-un tricou cu inscripția „Putin Team” (echipa lui Putin).

Citește și: FOTO // Vladimir PUTIN, suspectat de CRIMĂ de război, adus de Vasile Bolea în Parlamentul R. Moldova

Alături de alți colegi de-ai săi, Bolea a blocat tribuna Parlamentului mai mult de o oră, solicitând demisia actualei guvernări.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md