08:28:37 22.01.2021
 
Stiri

VIDEO // România a RENOVAT cu 2,5 milioane de euro zece secții de la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău: Condiții europene pentru micii pacienți din R. Moldova

Știri 08.11.2018 08:30 Vizualizări1495 Autor: Ziarul National
VIDEO // România a RENOVAT cu 2,5 milioane de euro zece secții de la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău: Condiții europene pentru micii pacienți din R. Moldova


Din 2014 și până în prezent, secțiile de la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău au trecut printr-un amplu proces de renovare, iar unele au fost dotate cu aparataj de ultimă generație și cu mobilă dintr-un grant venit de la București.

Guvernul României a alocat 2,5 milioane de euro pentru a le crea condiții europene de tratament micuților din R. Moldova.

Directorul Institutului Mamei și Copilului, Sergiu Gladun, afirmă că în total au fost renovate și dotate zece secții, în unele dintre care sunt tratate cele mai grave cazuri din R. Moldova, dar și scările sau holurile din instituție.

Proiectul privind renovarea şi utilarea secţiilor IMSP Institutul Mamei şi Copilului a fost implementat în baza Memorandumului de înţelegere între Ministerul Afacerilor Externe al României şi Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova, reprezentat de IMSP Institutul Mamei şi Copilului, semnat pe 14 noiembrie 2014.

Potrivit documentului, Guvernul României a pus la dispoziţie o asistenţă financiară nerambursabilă în valoare de un milion de euro, iar ulterior s-a decis acordarea unei noi tranşe în valoare de 1,5 milioane de euro pentru renovarea, dar şi dotarea cu mobilier a mai multor secţii, spaţii din cadrul Clinicii Pediatrie, dar şi din cadrul Centrului Naţional Ştiinţifico-practic de Chirurgie Pediatrică Academician „Natalia Gheorghiu”, inclusiv renovarea secției Cardiologie.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md