03:51:28 01.04.2020
 
Stiri

VIDEO // Protest matinal la Chișinău: Comercianții de la Gara Auto din centrul capitalei susțin că sunt INTIMIDAȚI și presați să renunțe la spațiile pe care le arendează în preajmă

Economie 17.02.2020 11:36 Vizualizări1856 Autor: Ziarul National
VIDEO // Protest matinal la Chișinău: Comercianții de la Gara Auto din centrul capitalei susțin că sunt INTIMIDAȚI și presați să renunțe la spațiile pe care le arendează în preajmă Captură privesc.eu


Zeci de comercianți care închiriază spații comerciale în preajma Gării Auto din zona Pieței Centrale au organizat în această dimineață un flashmob prin care și-au dorit să atragă atenția asupra situației în care au ajuns. Protestatarii au purtat pancarte: „Vrem să mâncăm”, „Vrem să lucrăm”, „Stop vandalism”.

Președintele Asociației Patronale a Dezvoltatorilor Imobiliari, Marcel Darie, susține că „Central House”, compania care deține în proprietate spațiile comerciale din preajma Gării Auto din centrul Chișinăului, unde activează peste 80 de comercianți, are toate documentele prin care a obținut în proprietate aceste spații. Mai mult, agentul economic a investit, alături de oameni de afaceri din Azerbaidjan, milioane de lei pentru amenajarea spațiilor publice din preajmă.

„După ce statul a dat în concesiune gările auto din toată țara, concesionarul „Gările Auto Moderne” SRL a început să facă presiuni și intimidări asupra comercianților, ca aceștia să părăsească spațiile pe care le arendează. Deputatul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Igor Munteanu, a spus recent, la prezentarea raportului în Parlament, că Gările Auto s-au obligat să modernizeze gările, dar nu au făcut nimic. Mai mult, noi putem să vă spunem că ei distrug ceea ceau făcut alții. Creând catacombe în jurul spațiilor comerciale, dar și blocând canalizarea, deconectând apa, ei încearcă să forțeze comercianții să plece de la locurile de muncă, pentru a prelua cu bani puțini afacerea”, a precizat președintele Asociației Patronale a Dezvoltatorilor Imobiliare.

Organizatorul acțiunii afirmă că pavajul ar fi fost distrus noaptea de către directorul „Gărilor Auto Moderne” SRL, Iurie Moroz, care a făcut circ cu un târnăcop, fiind filmat de către cetățeni.

„Ei motivează că se schimbă rețele, de asta pavajul este vandalizat. Dar chiar nu este clar ce se întâmplă? Cum poți distruge un pavaj public noaptea, cu buldozerele? Unde s-a mai văzut așa ceva? Cum să meargă pe aici e pietonii? Cât se poate de bătut joc de oameni?”, a mai adăugat Darie.
Participanții la acțiune au făcut apel către Primăria capitalei, Guvern, Președinție să intervină și să nu permită ca cei peste 80 de comercianți, care achită sute de mii de lei impozite, să rămână fără locuri de muncă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md