21:22:47 01.06.2023
Stiri

VIDEO // Producătorii din R. Moldova, tot mai interesați de piața din România, principalul partener comercial al republicii noastre. CCI va organiza CINCI expoziții în România în 2023, inclusiv, în PREMIERĂ, la Cluj-Napoca

Actualitate 23.03.2023 11:28 Vizualizări1003 Autor: Ziarul National
VIDEO // Producătorii din R. Moldova, tot mai interesați de piața din România, principalul partener comercial al republicii noastre. CCI va organiza CINCI expoziții în România în 2023, inclusiv, în PREMIERĂ, la Cluj-Napoca


Peste 60 de producători din R. Moldova vor avea șansa să-și promoveze produsele la o expoziție organizată, în premieră, la Cluj-Napoca, România. Astfel, orașul Cluj-Napoca va fi pus pe harta expozițiilor „Republica Moldova Prezintă” în România, alături de Iași, Brașov și Baia Mare.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCI) a R. Moldova, Sergiu Harea, a declarat că instituția pe care o conduce va organiza anul acesta 45 de expoziții și târguri, inclusiv peste hotare.

„Anul acesta vom promova producătorii autohtoni la nivel local, dar vom organiza expoziții cu genericul „R. Moldova Prezintă” în România. Tot mai mulți producători autohtoni ne-au rugat să organizăm cât mai multe expoziții în România, pentru ca să-și găsească parteneri, să-și promoveze produsele. Vreau să amintesc că România este principalul partener comercial al R. Moldova, iar în anul 2022 s-a atestat o creștere a volumului comerțului – peste trei miliarde de dolari. În acest sens, CCI a încheiat acorduri cu partenerii noștri din România în vederea organizării a cinci evenimente în România - în Cluj-Napoca, Baia Mare, București și Iași. Pentru noi ca organizatori, dar și pentru antreprenorii autohtoni este o mare bucurie și mândrie, totodată, pentru că suntem așteptați de fiecare dată în România. Produsele noastre au valoare, sunt calitative, competitive și merită să fie cunoscute în cât mai multe regiuni din România”, a declarat astăzi Sergiu Harea, în cadrul unui briefing de presă.

Prima expoziție va fi organizată în luna mai în Cluj-Napoca: „Astfel, solicităm companiilor interesate din R. Moldova să depună cereri de participare până pe 30 aprilie. Acest eveniment este organizat cu suportul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, care va acoperi o parte din cheltuieli, Primăria Cluj Napoca și Camera de Comerț și Industrie de la Cluj. Ne punem drept scop să avem peste 60 de companii autohtone la Cluj. Agenții economici vor putea fi în contact direct cu consumatorii din această regiune. În Cluj vom fi pentru prima dată, iar pe această cale îi mulțumesc primarului Emil Boc pentru deschiderea față de producătorii din R. Moldova”.

Următorul eveniment va avea loc în perioada 23 - 25 iunie la Brașov.

„Până acum au avut loc două ediții „Republica Moldova Prezintă” la Brașov - în 2018 și 2019. Pandemia a întrerupt acest șir de evenimente. Cererile vor fi primite până pe 31 mai. Amintesc că, după evenimentele din 2018 și 2019, mai multe companii din R. Moldova au deschis afaceri în Brașov, puncte comerciale”, a conchis Sergiu Harea.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
31.05.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Uniunea Europeană - s...

29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md