12:29:32 16.09.2019
 
Stiri

VIDEO // Procurorii prezintă DETALII despre perchezițiile de la Centrul de Sănătate Publică. Persoanele REȚINUTE încasau mii de lei pentru anumite „servicii”: „A fost la mine ANIMALUL cela de la kebab...”

Anticorupție 07.02.2019 14:00 Vizualizări1817 Autor: Ziarul National
VIDEO // Procurorii prezintă DETALII despre perchezițiile de la Centrul de Sănătate Publică. Persoanele REȚINUTE încasau mii de lei pentru anumite „servicii”: „A fost la mine ANIMALUL cela de la kebab...”

Unsprezece angajaţi ai Centrului municipal de sănătate publică (CSP) din cadrul Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au fost reţinuţi astăzi de CNA în cadrul unei ample anchete, începute în luna mai 2018.

La această etapă, 25 de persoane sunt bănuite, iar 11 au fost deja reţinute, fiind suspectate de fapte de corupţie.

Acțiunile angajaților centrului au fost documentate mai bine de jumătate de an și au fost surprinși cum pretindeau şi luau sistematic bani, personal sau prin mijlocitori, de la diferite persoane fizice și juridice, pentru un şir de servicii.

În imaginile video de mai jos sunt surprinse momentele în care angajații luau bani și vorbeau urât la adresa clienților: „A fost la mine anumalul cela de la kebab... ”.

Potrivit ofițerilor anticorupție, inspectorii sanitari şi unii conducători ai CSP acceptau ban pentru eliberarea autorizaţiilor şi certificatelor sanitare, pentru renunţarea la unele controale sau neindicarea neregulilor depistate în urma verificărilor inopinate.

De asemenea, aceştia sunt bănuiţi că ar fi pretins bani şi pentru eliberarea, fără impedimente, a avizelor la lot, la proiect şi la recepţia finală, organizarea orelor de instruire igienică şi susţinerea cu succes a examenelor, fără prezenţa nemijlocită la instruire a persoanelor, precum şi evaluarea pozitivă a rezultatelor măsurărilor instrumentale şi analizelor de laborator, fără deplasarea la faţa locului.

Procurorii au mai constatat că unii inspectori întocmeau petiţii fictive cu privire la unele nereguli, după care citau agenţii economici la sediul CSP Chişinău şi estorcau bani pentru a nu efectua controlul fizic la faţa locului şi pentru a nu-i sancţiona. Sumele pretinse variau între o mie şi câteva mii de lei pentru un serviciu.

Ofiţerii CNA au pornit pe acest caz peste 100 de cauze penale pentru corupere activă şi pasivă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

09.09.2019 09:09 Nicolae Negru Congresul PD: resetare sau resemnare?...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md