22:38:54 19.08.2019
 
Stiri

VIDEO // Procurorii au anihilat o rețea de ESCROCI IMOBILIARI. Aceștia sechestrau persoanele deposedate de case și le tratau ca pe niște SCLAVI

Anticorupție 04.12.2018 11:30 Vizualizări1438 Autor: Ziarul National
VIDEO // Procurorii au anihilat o rețea de ESCROCI IMOBILIARI. Aceștia sechestrau persoanele deposedate de case și le tratau ca pe niște SCLAVI

Angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au efectuat astăzi 18 percheziții la domiciliile și unitățile de transport a șase persoane, suspectate de comiterea a 15 escrocherii imobiliare, trafic de ființe umane și privațiune ilegală de libertate. Aceștia au cauzat victimelor prejudicii de peste opt milioane de lei.

Rețeaua de escroci imobiliari a fost anihilată, după ce oamenii legii au desfășurat investigații timp de doi ani.

Potrivit materialelor cauzei, în perioada 2008-2016, un grup criminal organizat, compus din femei și bărbați, au creat o schemă prin care selectau persoane social-vulnerabile și cu dizabilități psihice din municipiul Chișinău, care aveau în proprietate bunuri imobile, dar și datorii acumulate la serviciile comunale.

Făptuitorii le promiteau victimelor case din localitățile rurale din R. Moldova, cu achitarea integrală a datoriilor acumulate la serviciile comunale. În realitate, escrocii transportau victimele în regiunea transnistreană, unde erau sechestrate pentru ani de zile, fiind private ilegal de libertate în această perioadă de timp. Totodată, oamenii deposedați de case erau impuși să muncească pe câmp, fără a fi remunerați.

Mai mult, făptuitorii au decis să deposedeze o victimă, care atinsese vârsta de pensionare, de pensie. Prin înșelăciune și abuz de încredere, aceștia au perfectat o procură și ridicau pensia victimei de la oficiul poștal.

Altă victimă, sub amenințări fizice și psihice, a fost impusă să comită o infracțiune de escrocherie imobiliară, în comun cu unii membri ai grupului criminal.

Astfel, membrii grupului, prin falsificare de documente, se prezentau la birourile notariale din Chișinău, unde în bază de procură înstrăinau imobilele, cauzând victimelor daune materiale în proporții deosebit de mari. După tranzacțiile de vânzare a imobilelor, membrii grupării plasau victimele în instituțiile medicale psihiatrice. Alții pur și simplu ajungeau oameni ai străzii.

În urma efectuării celor 18 percheziții, oamenii legii au reținuți șase persoane, membri ai grupului criminal.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei șase riscă de la 10 la 20 de ani de închisoare pentru trafic de ființe umane. Pentru comiterea infracțiunii de privațiune ilegală de libertate, aceștia riscă o pedeapsă între 3 și 7 ani de închisoare, iar pentru escrocherie – închisoare de la 8 la 15 ani.

De asemenea, aceștia riscă până la 5 ani de închisoare pentru confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale false.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md