07:40:34 04.06.2020
 
Stiri

VIDEO // „Partidul Nostru” a intrat în CURSA pentru Primăria Chișinău. Asigurările date de Renato Usatîi și candidatul la funcția de primar general, Ion Diacov: „Am capacitatea să scot toți „motanii” și „ȘOBOLANII” din Primărie”

Partide/Comunicate 19.09.2019 13:00 Vizualizări696 Autor: Ziarul National
VIDEO // „Partidul Nostru” a intrat în CURSA pentru Primăria Chișinău. Asigurările date de Renato Usatîi și candidatul la funcția de primar general, Ion Diacov: „Am capacitatea să scot toți „motanii” și „ȘOBOLANII” din Primărie” privesc.eu


Reprezentanții „Partidul Nostru” (PN), în frunte cu liderul formațiunii, Renato Usatîi, au depus, astăzi, pachetele de acte pentru înregistrarea în cursa electorală la funcțiile de primar general al capitalei și de aleși locali în Consiliul Municipal Chișinău.

Funcționarii din cadrul Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău au preluat dosarul lui Ion Diacov, candidatul PN pentru funcția de primar general al capitalei, și dosarele celor 56 de candidați ai PN pentru Consiliul Municipal Chișinău.

După depunerea dosarelor, liderul PN, Renato Usatîi, a spus că atât candidatul pentru funcția de primar, cât și echipa de candidați la CMC au toate capacitățile să schimbe lucrurile în capitală. Potrivit lui Usatîi, în ultimii ani Chișinăul a degradat din cauza că mulți dintre cei care l-au condus au fost preocupați mai mult de politică și mai puțin de rezolvarea problemelor.

„Chișinăul a fost, în ultimii 15 ani, o arenă de lupte geopolitice și mai puțin s-a ocupat aici de rezolvarea problemelor. Trebuie să renunțăm la discursul geopolitic și să ne apucăm de lucru”, a declarat Usatîi.

Acesta a explicat că PN și-a ales în campania electorală sloganul: „Salvăm Chișinăul împreună”. „Pentru că municipiul Chișinău a devenit una dintre cele mai delăsate localități urbane din țară”, a argumentat Usatîi.

La rândul său, candidatul „Partidului Nostru” pentru funcția de primar general, Ion Diacov, a declarat că „mafia din mai toate domeniile, schemele de tot soiul și corupții generează toate problemele în capitală”.

„Sunt dispus și am capacitatea să scot toți „motanii” și „șobolanii” din Primăria Chișinău. Cu ajutorul orășenilor vom face ordine. Nu trebuie sa ne fie frică”, a spus Diacov.

Candidatul a precizat că știe activitatea Primăriei din interior și cunoaște cum liberalii și socialiști fac cârdășie și votează decizii în favoarea unor grupuri de interese.

Vicepreședintele „Partidului Nostru”, Ilian Cașu, unul dintre cei 56 de candidați ai formațiunii pentru funcția de consilier al CMC, a dat asigurări că una dintre prioritățile lui Ivan Diacov și a echipei sale va fi asigurarea unei activități transparente a Primăriei și punerea acesteia „în slujba cetățenilor”.

„Nu va trebui să veniți la Primărie cu șampania sau gânsacul în traistă ca să vă rezolvați problemele”, a spus mai în glumă, mai în serios Ilian Cașu.

Ivan Diacov are 65 de ani. Este jurist cu o experiență de 35 de ani în structurile procuraturii. A activat în Procuratura Chișinău în calitate de anchetator superior pentru cauze speciale, după care procuror-adjunct, iar ulterior a exercitat două mandate de procuror-șef al mun. Chișinău.

La alegerile generale locale din 2015, „Partidul Nostru” a câștigat funcții de primar în 43 de localități, inclusiv în zece orașe, printre care și mun. Bălți, al doilea cel mai mare oraș din R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md