15:40:53 23.01.2021
 
Stiri

VIDEO // MUSTRARE publică făcută de premierul Chicu pentru femeia de la Soroca, care s-a plâns pe condițiile PROASTE din spital. Nu a scăpat nici fosta MINISTRĂ Ala Nemerenco: „A sabotat toate achizițiile, iar acum e VOCALĂ”

Social 06.04.2020 11:20 Vizualizări4269 Autor: Ziarul National
VIDEO // MUSTRARE publică făcută de premierul Chicu pentru femeia de la Soroca, care s-a plâns pe condițiile PROASTE din spital. Nu a scăpat nici fosta MINISTRĂ Ala Nemerenco: „A sabotat toate achizițiile, iar acum e VOCALĂ”


Premierul Ion Chicu s-a dezlănțuit astăzi la adresa Veronicăi Suveica, pacienta care spune că s-ar infectat cu COVID – 19 de la medicii Spitalului raional Soroca, dar și la adresa fostei ministre a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, care în repetate rânduri a criticat acțiunile actualei guvernări privind gestionarea crizei provocate de pandemia de COVID -19 .

Premierului nu i-a plăcut că Suveica a acuzat medicii de la Soroca că au infectat-o cu COVID – 19 și au lăsat-o să meargă acasă unde a transmis virusul și familiei sale. De asemenea, pacienta s-a plâns că în spital nu sunt condiții elementare, asistența medicală lasă de dorit, în timp ce președintele Igor Dodon afirmă că fiecare zi de spitalizare costă statul de la 2 200 de lei.

„Am văzut multe live-uri despre situația precară din spitale. O doamnă care arată foarte bine este indignată că nu are apă și nu mai știu ce acolo. Da, sistemul medical este cum este. În unele instituții condițiile sunt mai bune, în altele mai puțin bune. Culegem roadele atenției acordate sistemului medical în ultimii 30 de ani, dar în special în ultimii zece ani. Noi nu am uitat ce a făcut în 2013 o guvernare... A cedat jumătate de Spital Clinic Republican unei firme private și practic ne-a lăsat fără spații, fără policlinică. Vă asigur că acea guvernare a făcut la fel și cu alte instituții. De atunci nicio guvernare nu a avut mare grijă de sistemul medical. Acum noi culegem roadele”, s-a revoltat premierul.

Astfel, oficialul a îndemnat cetățenii să se abțină să facă „live-uri glamouroase” pe Facebook și mai ales să atace medicii: „Nu mai faceți live-uri galmouroase privind starea precară a spitalelor. Da, starea e precară. Totodată, nu pot tolera atacurile la adresa medicilor. Dacă nu ar fi acești medici, noi ne-am pomeni într-o situație mult mai proastă și periculoasă”.

Prim-ministrul nu a trecut cu vederea nici observațiile făcute de fosta ministră a Sănătății, Ala Nemerenco. Aceasta a fost acuzată că ar fi sabotat mai multe achiziții prin oamenii puși în diferite funcții, iar din acest motiv ne-am pomenit cu mai multe echipamente lipsă în plină pandemie.

„Foarte vocală este o doamnă care a condus în vară sistemul medical. Văd că știe tot ce trebuie de făcut. Vreau să vă spun că deciziile acestei doamne au distrus, practic, sistemul medical în ultima perioadă. Pe parcursul a șase luni, cât a fost în funcție șeful Centrului Achiziții Publice numit de ea, nu s-a cumpărat practic niciun echipament. Practic era sabotat acest proces. Iată de ce la finele lunii ianuarie am fost nevoit să-l alung. Dacă doamna nu sabota procesul de achiziții, atunci aveam acum 170 de ambulanțe noi, performante, sigure. Vă spun asta nu pentru a da vina pe cineva, dar ca societatea să conștientizeze situația în care ne aflăm, în special cei care nu vor să achite polița de asigurare obligatorie în medicină, în special cei care fac politică pe seama celor care nu vor să plătească polița de asigurare medicală. Sistemul medical trebuie reformat și de investit masiv în el. Statul va face asta”, a conchis premierul Chicu

Amintim că o pacientă bolnavă de coronavirus de tip nou acuză administrația Spitalului Raional Soroca de faptul că a provocat un focar de infecții. Veronica Suveică, în vârstă de 38 de ani, a fost infectată cu COVID-19 în urma unei intervenții chirurgicale efectuate în instituția medicală cu pricina, iar ulterior și-a infectat soțul și a pus în pericol viața copiilor săi.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, femeia a povestit despre modul în care este tratată de medici, despre pastilele necunoscute administrate, care îi provoacă vomă și dureri abdominale, dar și despre faptul că a fost nevoită să aștepte patru zile rezultatele testului COVID-19.

„Din cauza că administrația spitalului a ascuns faptul că mai mulți medici sunt infectați cu COVID-19, când am fost internată pentru o intervenție chirurgicală m-am infectat și eu. M-au externat acasă. Este vina șefei spitalului, care, astfel, a săvârșit o crimă, a creat un focar în Soroca. Eu am mers acasă, am pus în pericol sănătatea copiilor mei și mi-am infectat soțul. Am avut febră, mi-a dispărut gustul și mirosul, la fel și soțului. Am fost internați. Doamnă ministră (Viorica Dumbrăveanu n.r.), vreau să vă spun că nouă ne-au luat probele pe data de 1 aprilie, iar rezultatele au venit abia pe 4 aprilie.

Condițiile sunt de 2 553 de lei, așa cum afirmă președintele? Nu știu cum nu le este rușine să mintă lumea. Oameni buni, nu avem o picătură de apă caldă în spital. Nu ne-am spălat de șase zile. Suntem într-o stare deplorabilă. Pe noi nu ne curează niciun medic, nimeni nu ne spune ce fel de pastile bem. Sora medicală mi-a spus că nu știe cum se cheamă aceste pastile și pentru ce le administrăm. De unde știe doamna ministră cum mă simt eu, câți sunt în stare medie, câți sunt în stare gravă? Doamna ministră, spuneți-i vă rog și medicului meu în ce stare mă aflu eu! Noi înțelegem că medicilor le este frică. Noi nu vrem ca ei să stea cu noi. Noi vrem să știm că cineva ne monitorizează”, a spus femeia.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md