20:47:20 10.12.2018
 
Stiri

VIDEO // Manifest al tinerilor democrați: Vor asigurări de la DEPUTAȚI că vor vota pentru introducerea sintagmei „integrare europeană” în Constituție

Alegeri 2018 12.10.2018 09:55 Vizualizări1131 Autor: Ziarul National
VIDEO // Manifest al tinerilor democrați: Vor asigurări de la DEPUTAȚI că vor vota pentru introducerea sintagmei „integrare europeană” în Constituție captură

Mai mulți reprezentanți ai Organizației de Tineret a Partidului Democrat (PD) s-au adunat în această dimineață în fața Parlamentului și au solicitat deputaților care intrau la în clădire să semneze un manifest prin care să promită că vor vota astăzi pentru introducerea sintagmei „integrare europeană” în Constituție.

Deputații democrați au semnat acest manifest, nu și parlamentarii din Partidul Liberal Democrat din Moldova, Partidul Liberal, Partidul Comuniștilor din R. Moldova sau socialiștii. Liberal-democrații Grigore Cobzac și Iurie Țap au stat de vorbă cu tinerii democrați. Aceștia le-au transmis celor care colectau semnături că nu vor semna și asta pentru că PD „încalcă democrația, statul de drept” și că votează unele legi contrare principiilor democratice.

Liberalul Mihai Ghimpu a trecut pe alături, fără să stea la discuții cu tinerii democrați, iar Maria Postoico, Vadim Pistrinciuc, dar și unii deputați socialiști nu au semnat manifestul tinerilor democrați.

„Pornind de la prevederile Constituției R. Moldova, precum că deputații sunt reprezentanții plenipotențiari ai poporului R. Moldova în Parlament, iar suveranitatea națională aparține poporului R. Moldova, cerem ca, indiferent de apartenența dumneavoastră politică, să țineți cont de voința acestui popor – de a fi împreună cu toate popoarele europene”, se spune în manifestul tinerilor democrați.

Potrivit lor, procesul de integrare europeană a început odată cu obținerea independenței R. Moldova și a continuat chiar și atunci când PCRM era la guvernare, fiind elaborat în acea perioadă planul de acțiuni R. Moldova – UE.

„Procesul de integrare europeană este în plin proces acum, când deja se văd rezultatele implementării Acordului de Asociere cu UE. Procesul de integrare europeană a fost susținut și de către deputații fracțiunii PSRM care au votat în trecut pentru un președinte de țară pro-european, Nicolae Timofti. Iar actualii deputați socialiști care dețin cetățenia României, sunt în fond cetățeni ai UE. Fiecare popor este în drept să-și decidă viitorul, iar dumneavoastră aveți șansa unică de a intra în istorie ca fiind acei deputați, care ați votat pentru aprobarea a ceea ce ar trebui să se numească planul nostru de țară – Integrarea Europeană”, se mai spune manifestul tinerilor.

Astăzi Parlamentul urmează să decidă dacă în Constituție va fi introdusă sintagma „integrare europeană”.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.12.2018 09:31 Nicolae Negru PLDM, un pas umilitor, dar corect

07.12.2018 09:24 Nicolae Negru O coaliție cu PD este inevitabilă

03.12.2018 09:19 Nicolae Negru Filip, Plahotniuc, Putin și Ghimpu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md