16:48:30 25.07.2024
Stiri

VIDEO, FOTO // Dronele ucrainene au ATACAT mai multe ținte din Rusia și Crimeea

Actualitate 21.06.2024 18:34 Vizualizări1550 Autor: ZiarulNational
VIDEO, FOTO // Dronele ucrainene au ATACAT mai multe ținte din Rusia și Crimeea


Dronele ucrainene au atacat, în noaptea de joi, 20 iunie, patru rafinării din regiunile Krasnodar și Astrahan din Rusia, precum și locuri în care dronele rusești de tip Shahed sunt depozitate și pregătite pentru folosire, a informat Statul Major al armatei Ucrainei, informează Kyiv Independent.

Rusia a susținut că a doborât peste 100 de drone într-o atac în masă asupra Crimeei, regiunilor Krasnodar și Volgograd. Canalele ruse de Telegram au susținut că dronele au vizat un aerodrom militar din Eisk în timpul atacului asupra regiunii Krasnodar.

În noaptea de 20 spre 21 iunie, un alt atac masiv cu drone a fost efectuat asupra unor ținte din Federația Rusă. Ministerul rus al Apărării a declarat că 70 de drone au fost doborâte deasupra Crimeei ocupate, 43 deasupra Krasnodar Krai și una deasupra regiunii Volgograd. Alte șase drone navale ar fi fost distruse în zona de nord-vest a Mării Negre, a precizat ministerul.

Potrivit informațiilor furnizate de înregistrări video și de surse deschise, pe timp de noapte, dronele ucrainene au lovit o serie de rafinării de petrol ruseşti, precum și instalații militare inamice din Krasnodar Krai- aerodromul din Eisk și un centru de antrenament de apărare aeriană din apropierea aerodromului.

Potrivit analiștilor OSINT care au publicat imagini din satelit ale acestei facilități, sateliții NASA au înregistrat cel puțin trei incendii pe teritoriul acestui aerodrom. Datele privind amploarea distrugerilor și pierderile suferite de inamic, ca și în cazul aerodromului, sunt încă necunoscute.

Guvernatorul regiunii ruse Krasnodar Krai, Veniamin Kondratyev, a scris pe Telegram că un angajat al unei stații de autobuz a fost ucis de bucăți de moloz rezultate în urma unui atac, iar alte patru persoane au fost rănite.

Potrivit rapoartelor preliminare ale poliției locale ruse, atacul asupra rafinăriei Ilia ar fi provocat un incendiu pe o suprafață de 50 de metri pătrați la locul atacului și a rănit două persoane.

Rafinăriile de petrol Afipski, Ilski și Krasnodarski au fost atacate în Krasnodar Krai, precum și „rafinăria de petrol Astrahan” din regiunea Astrahan, a declarat armata ucraineană.

Forțele ucrainene au lovit, de asemenea, stații radar și centre de informații electronice rusești din Crimeea ocupată și din regiunea Brînsk din Rusia, a precizat Statul Major ucrainean.

Locurile de depozitare și pregătire a dronelor de atac de tip Shahed, clădirile de antrenament și centrele de comandă și comunicații ale acestor drone situate în Krasnodar Krai au fost, de asemenea, atacate, a raportat armata.

„În urma operațiunilor au fost înregistrate peste noapte o serie de explozii și un incendiu cu detonare ulterioară”, a precizat Statul Major. Consecințele complete ale atacurilor sunt în curs de stabilire.

Forțele Armate ale Ucrainei, împreună cu Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) au atacat, de asemenea, Republica Rusă Adigea și regiunea Tambov, în noaptea de 20 iunie, a confirmat Statul Major.

Dronele ucrainene au atacat depozitul de combustibil și lubrifianți Tambovnefteprodukt din regiunea Tambov și depozitul de petrol Enemskaia al companiei Lukoil-Iugnefteprodukt din Republica Adigea, a declarat o sursă din forțele de securitate și apărare pentru Kyiv Independent.Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md