04:20:27 03.03.2024
Stiri

VIDEO DRONĂ // Imagini apocaliptice dintr-un oraș din Rusia care dispare de la o zi la alta, înghițit de pământ

Știri 11.12.2017 14:01 Vizualizări2686 Autor: Ziarul National


VIDEO DRONĂ // Imagini apocaliptice dintr-un oraș din Rusia care dispare de la o zi la alta, înghițit de pământ Sursa: digi24.ro

Dacă vom tasta pe Google cuvântul „Berezniki”, ne vom trezi într-o inflație de imagini cu gropi abisale căscate în diverse zone dintr-un oraș rusesc industrial din peisajul post-sovietic al Munților Ural.

De peste trei decenii, Berezniki, din regiunea Perm, cu o populație de 150.000 de locuitori, se scufundă încet, tras la fund de craterele uriașe care înghit fabrici, clădiri de birouri, case, școli, tot ce le stă în cale.

Groapa cea mai adâncă ar fi apărut în 2007 și continuă să se extindă, cu un hău de sute de metri.

„A fost o panică atât de mare. Oamenii care locuiau în apropiere și-au trimis familiile la rudele din alte orașe”, își amintește acel moment, într-un reportaj realizat de RFE/RL, Valery Mets, veteran al războiului sovietic din Afganistan și fost muncitor într-o mină de potasiu din Berezniki.

Mets derulează acum o campanie care solicită relocarea oamenilor din orașul industrial.

Înainte ca orașul să fie construit, aici ar fi existat Marea Perm, în urma căreia a rămas un enorm zăcământ de potasiu, care asigura, potrivit specialiștilor, 10% din consumul total de potasiu la nivel global.

RFE/RL a documentat recent cu o dronă dezastrul natural din Berezniki, transmite Euronews care a preluat filmarea de deasupra orașului.

În 2016, președintele rus Vladimir Putin a cerut lămuriri autorităților din Berezniki privind întârzierile în construirea de noi case pentru locuitorii afectați.

Sursa: digi24.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md