01:20:47 30.05.2020
 
Stiri

VIDEO // Dodon și-a pus în cap DIASPORA: „Unii îmi scriau trei săptămâni în urmă - domnule Dodon, sunteți CIUMA ROȘIE. Acum roagă, în lacrimi. Şi-au adus aminte de casă. Până acum spuneau că Moldova nu le trebuie...”

Politică 27.03.2020 13:19 Vizualizări4308 Autor: Ziarul National
VIDEO // Dodon și-a pus în cap DIASPORA: „Unii îmi scriau trei săptămâni în urmă - domnule Dodon, sunteți CIUMA ROȘIE. Acum roagă, în lacrimi. Şi-au adus aminte de casă. Până acum spuneau că Moldova nu le trebuie...”


Președintele Igor Dodon susţine că, deşi şi-ar dori, este imposibil ca statul să poată să-i aducă acasă pe toţi cetăţenii care vor să revină acum în R. Moldova, în contextul crizei mondiale provocate de răspândirea COVID-19. Preşedintele a subliniat că, în limita capacităţilor sale, Guvernul a organizat mai multe curse charter pentru a oferi posibilitatea cetăţenilor să revină în republică.

„Lucrul acesta este imposibil, chiar dacă nu ar fi vorba de un milion de cetăţeni. Chiar dacă ar fi vorba de câteva sute de mii de cetăţeni. Imaginaţi-vă doar 200 de mii de cetăţeni, care sunt doar în Italia, să-i aduci pe toţi acasă în decurs de 1-2 săptămâni. În primul rând, noi nu avem aşa capacitate. În al doilea rând, imaginaţi-vă cum aceşti cetăţeni vor trece filtrele respective, ţinând cont de riscurile care sunt. De aceea, acolo unde putem să-i ajutăm, noi îi ajutăm”, a declarat Igor Dodon într-o ediţie specială la „Moldova 1”, citat de Adevărul Moldova.

Preşedintele a menţionat că mai mulţi cetăţeni care anterior îl criticau, acum îl imploră ca dânsul să le ofere o mână de ajutor. „Sunt diferite critici, unii care îmi scriau trei săptămâni sau trei luni în urmă: domnule Dodon, sunteţi ciuma roşie. Acum roagă, în lacrimi. Şi-au adus aminte de casă. Până acum spuneau că Moldova nu le trebuie, acum şi-au adus aminte de casă. Asta e bine”, a spus Igor Dodon, precizând că nu se referă la toţi cetăţenii, ci doar la unii.

„Noi îi primim pe toţi acasă, dar, în acelaşi timp, trebuie să vedem să nu supunem riscului 3 milioane de cetăţeni, care se află aici acasă”, a adăugat acesta.

Preşedintele a precizat că îşi doreşte ca toţi moldovenii să revină acasă şi să rămână aici.

„Vrem ca ei în sfârşit să înţeleagă că ar fi bine acasă. La noi moldoveanul ştiţi cum e? Când îţi e greu pe suflet şi când dai de o problemă, vrei acasă. Asta e bine. În general consider că după această situaţie ar fi bine ca zeci de mii de moldoveni, poate chiar sute de mii, să rămână acasă. Poate vor înţelege că e mai bine să rămână acasă şi să ridicăm economia (...) Dacă ne-ar reuşi 100 de mii (de cetăţeni) pe fundalul acestei crize să-i aducem acasă şi să rămână acasă, noi nu vom avea atâtea case părăsite prin sate. Nu vom avea pământ pârloagă”, a subliniat Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Tarnacop 27.03.2020 13:52

Dodon doar confirma ce fel "om de stat" este - o mediocritate fudul-suparaciosa, un ipocrit ticalos, care nu vrea sa recunoasca aportul diasporei in economia si viata Tarii. E prezidentul sosialistilor - ori cheltue cate 100 000 lei pe zi, luati de la toti cetatenii ?

ion 27.03.2020 14:31

Diaspora trimite anual un mlrd euro, iar ciuma rosie este un aspirator de bani publici.

vasile 27.03.2020 19:24

Aiiii curva de pe marginea drumuli! Ce lepra proasta are acest popor? Sal pupi in cur pe plohotniuk,LIMBRIC imputit si sa nu infectezi lumea cu mizeria iesita din ibala ta cea marsava!.....

vasile 27.03.2020 19:40

Si cine anume a apelat la ajutorul tau? Cu ce poti tu sai sustii acelor ce vor veni in tara? Ce solutie tia mai ramas de la putin pentru sarmanul popor ce a fujit din cauza lacomiei si vanzarea totala R.M?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md