07:16:51 23.03.2019
 
Stiri

VIDEO // Afirmație SURPRINZĂTOARE făcută de vicepremierul Leancă: „Mi-ar plăcea ca NATO să ne declare RĂZBOI și să ne ocupe. Trebuie să schimbăm percepția despre NATO”

Politică 19.06.2018 11:20 Vizualizări3624 Autor: Ziarul National
VIDEO // Afirmație SURPRINZĂTOARE făcută de vicepremierul Leancă: „Mi-ar plăcea ca NATO să ne declare RĂZBOI și să ne ocupe. Trebuie să schimbăm percepția despre NATO” captură privesc.eu

Vicepremierului pentru Integrare Europeană Iurie Leancă i-ar plăcea ca Alianța Nord-Atlantică „să ne declare război și să ne ocupe”.

Într-o conferință de presă, în cadrul căreia oficialul a făcut bilanțul vizitelor sale recente de la Viena și Constanța, Leancă a anunțat că un obiectiv al guvernării actuale este schimbarea percepției cetățenilor R. Moldova despre NATO.

„Nu putem fi o zonă previzibilă, stabilă și prosperă fără o perspectivă foarte clară de aderare la UE. În ceea ce privește NATO… să vedem ce se mai întâmplă. Eu am spus mereu că nu-mi imaginez cum am putea noi să ne asigurăm securitatea fără de NATO. Acest principiu al neutralității este unul declarativ. Avem trupe rusești în stânga Nistrului și cei mai mari susținători ai noștri, Rusia, încalcă această neutralitate”, a declarat astăzi Leancă.

Oficialul a oferit exemplul Ucrainei care, deși era un stat neutru, a fost invadată de trupele rusești.

„Neutralitatea Ucrainei a fost garantată de patru puteri nucleare, dar asta nu a împiedicat o țară garant să anexeze Crimeea și să inițieze lupte în estul țării. Ceea ce trebuie să facem noi e să schimbăm percepția despre NATO. Și asta pentru că NATO nu ne agresează. Mi-ar plăcea să ne declare război și să ne ocupe, dar vedeți că nu se întâmplă așa ceva. Acesta e unul dintre obiectivele foarte importante (schimbarea percepției despre NATO în R. Moldova - n.r.)”, a adăugat vicepremierul Leancă.

Vicepremierul a comentat și proiectul Rezoluţiei ONU privind retragerea trupelor ruse, spunând că acesta are „un caracter simbolic, dar simbolismul în relaţiile internaţionale are o importanţă foarte mare”.

„După adoptarea rezoluţiei,nu trebuie aşteptate anumite mişcări imediate din partea Federaţiei Rusiei în zona respectivă şi retragerea trupelor şi muniţiilor din Transnistria. Oricum, acest obiectiv este foarte important. Dacă vorbim despre ţările din Tratatul euroatlantic, din această regiune, păi iată că sunt sigur că vom avea susţinerea lor. Care va fi rezultatul final, numeric, asta nu pot să vă zic, pentru că ţările membre UE nu sunt cele mai multe în cadrul ONU. Am rugat colegii de la Externe să poarte discuţii cu părţile din regiunea Africii, Americii Latine şi din sud-estul Asiei şi să le aducă la cunoştinţă necesitatea şi importanţa adoptării acestei rezoluţii, astfel încât să obţinem un rezultat favorabil”, a mai declarat Iurie Leancă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Mr Olivia 24.06.2018 15:10

ÎMPOTRIVA DE LA MULȚUMIRE! În ceea ce privește faptul că ați devenit membru al Marelui Lumină, vă mulțumim. Fii parte din ceva profitabil și special (BINE ATI VENIT LA LUMEA ILLUMINATI). Sunteți POLITIC, ENGINEER, DOCTOR, ENTERTAINER, MODEL, FOOTBALLER GRADUATE / STUDENT, E.T.C SA V-ATI VIZATĂ EXTENSIA BUSINESS-ULUI DE A VENIT MAI MULT. Este pertinent să știți, de asemenea, că Pentru a deveni un membru, și câștiga suma de 3.000.000 de dolari ca membru iluminat și 8000 dolari la fiecare trei zile. Te rog să faci parte din "OPORTUNITATEA" AURULUI Marele organizație iluminată te face bogată și faimoasă în lume, te va scoate din rădăcina iarbă și te va duce la o înălțime mai mare dacă ai fi dorit mult timp să fim și împreună vom domnia lumii cu puterea mare și puternică a Iluminaților, o viață îndelungată și prosperitate pe pământ, cu viața veșnică și jubilarea. INBOX MR PATRICK ACUM dacă sunteți interesat !! .... VIA EMAIL: agentpatrick5@gmail.com SAU VIA WhatsApp +2348055329159 SAU VIA Website http://gravatar.com/agentpatrick5 Puteți, de asemenea, prin BLOG agentpatrick5.blogspot.com dvs. destinul este în mâna ta.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2019 09:51 Nicolae Negru Alegerile s-au încheiat, dar campania...

18.03.2019 09:17 Nicolae Negru După politica turtei dulci, vine poli...

15.03.2019 09:23 Nicolae Negru Când „principialitatea” politicienilo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce coaliție de guvernare credeți că va fi formată în R. Moldova după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md