03:53:06 02.03.2021
 
Stiri

VIDEO // Autoritățile se asteaptă la un număr-RECORD de alegători în DIASPORĂ. AVERTISMENTUL lui Ciocoi: „Dacă nu se vor respecta regulile epidemiologice, atunci autoritățile ar putea SUSPENDA activitatea secțiilor de votare”

Actualitate 13.11.2020 15:45 Vizualizări1960 Autor: Ziarul National
VIDEO // Autoritățile se asteaptă la un număr-RECORD de alegători în DIASPORĂ. AVERTISMENTUL lui Ciocoi: „Dacă nu se vor respecta regulile epidemiologice, atunci autoritățile ar putea SUSPENDA activitatea secțiilor de votare”


Autoritățile R. Moldova se așteaptă la un număr-record de alegători la cele 139 de secții de votare, care vor fi deschise pentru turul II al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie. În acest scop au fost amenajate cabine suplimentare la secțiile de votare unde s-au creat cozi pe 1 noiembrie curent, a declarat astăzi ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi.

Potrivit lui Ciocoi, adresele mai multor secții de votare deschise peste hotare pentru alegerile prezidențiale din R. Moldova au fost schimbate. Astfel, unele secții de votare din Italia, Germania, Israel, Marea Britanie și România vor funcționa, pe 15 noiembrie curent, în alte locații decât în primul tur al alegerilor prezidențiale.

Citește și: UTIL // NOILE ADRESE ale secțiilor de votare din Italia, Germania, Israel, Marea Britanie și România, unde veți putea vota pe 15 noiembrie

„Secțiile de votare vor fi deschise în unele edificii sportive sau instituții culturale și expoziționale. E vorba de locații mai mari, pentru ca să fie respectate rigorile anti-COVID – 19, impuse de statele respective. În pofida dificultăților, noi am reușit să identificăm modalități de a deschide 139 de secții de votare. A existat riscul ca în unele țări să nu fie deschise tot atâtea secții de votare. Mai așteptăm astăzi o confirmare de la secția de votare din Nice, Franța”, a declarat Ciocoi, într-o conferință comună cu președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, dar și mai mulți ambasadori ai R. Moldova.

Ciocoi a amintit că două secții de votare din străinătate vor avea un program limitat.

„Secția de votare din orașul Baku, Republica Azerbaidjan, va fi deschisă între orele 7:00 și 18:00, în legătură starea de urgență. De asemenea, secția de votare din orașul Strasbourg, Republica Franceză, va activa între orele 7:00 și 20:00. În acest caz, autoritățile Republicii Franceze au prelungit măsurile restrictive interne de deplasare instituite în contextul pandemiei de COVID-19, acestea rămânând în vigoare și pentru 15 noiembrie 2020. Vreau să-i rog pe cetățenii noștri să respecte întocmai regulile epidemiologice impuse de autoritățile statelor unde votează. Dacă nu se vor respecta aceste reguli, atunci poate fi suspendat procesul de activitate al secțiilor de votare. Vă rog să fiți responsabili”, a punctat Ciocoi.

La rândul său, președintele CEC, Dorin Cimil, a precizat că au fost alocate suplimentar 2,6 milioane de lei pentru secțiile de votare din străinătate. Asta înseamnă că vor fi mai multe cabine de vot și mai mulți membri ai birourilor electorale, pentru a asigura un flux mai mare de alegători.

Ambasadorul R. Moldova în Germania, Oleg Serebrian, consideră că la cele șase secții de votare vor veni mai mulți alegători. Astfel, la secția de votare din Kassel, unde la 1 noiembrie s-a format un rând imens, a fost suplimentat numărul de cabine. Mai exact, au fost amenajate două coruturi, unde moldovenii din Germania vor putea vota.

„Ne așteptăm că la această secție vor vota 3 000 – 4 000 de alegători, în comparație cu 1 600 în primul tur al alegerilor prezidențiale. Avem temeri că la Frankfurt ar putea să nu ajungă buletine de vot. Astfel, îi îndemnăm pe concetățenii noștri să opteze pentru secțiile de votare din Kassel și Stuttgart”, a punctat Serebrian.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md