15:03:53 25.07.2024
Stiri

UTIL // NU aruncați niciodată ulei încins în chiuvetă

Știri 19.09.2018 17:30 Vizualizări2557 Autor: Ziarul National
UTIL // NU aruncați niciodată ulei încins în chiuvetă Sursa: secretele.com


Vă plângeți că vi se înfundă des chiuveta? Degeaba chemați instalatorul dacă dumneavoastră aruncați în chiuvetă anumite lucruri. Iată ce trebuie să faceți ca să scăpați de acest calvar.

Coaja de ou contribuie la înfundarea țevilor

Vă plac produsele de patiserie, iar prăjiturile vă ies extraordinar? Sunteți o gospodină desăvârșită, însă trebuie să aveți grijă ca atunci când strângeți resturile de făină de pe masă să le aruncați doar în coșul de gunoi, nicidecum în chiuvetă. Și asta pentru că atunci când intră în contact cu apa, făina se va umfla și se va lipi de țevi, pe care le va înfunda.

Același lucru se întâmplă și cu cojile de ou aruncate în chiuvetă, mai ales atunci când curățăm ouăle deasupra acesteia.

Un „NU” hotărât și aruncării zațului de cafea în chiuvetă, pentru că acesta se depune pe pereții țevilor și, de asemenea, le înfundă.

Fiți foarte atenți și când faceți paste sau orez și scurgeți apa în chiuvetă. Pot ajunge bucățele mici, care se umflă și devin lipicioase atunci când intră în contact cu apa.

Pentru a nu bloca definitiv țevile de canalizare, trebuie o atenție sporită și etichetelor mici de pe fructe care se dezlipesc atunci când acestea sunt spălate deasupra chiuvetei.

Cât privește uleiul rămas după gătit, țineți minte că niciodată grăsimea nu se va dizolva, ci se va depune pe pereți și ulterior se va întări și va înfunda țevile. Cel mai bine este că puneți uleiul care nu mai poate fi folosit într-o sticlă și aceasta aruncată la gunoi.

Sursa: secretele.comParteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md