15:00:03 21.11.2018
 
Stiri

Cum reduci cheltuielile inutile

Știri 09.08.2018 18:02 Vizualizări669 Autor: Ziarul National
Cum reduci cheltuielile inutile Sursa: clickpentrufemei.ro

Cauţi idei cum să mai reduci din factura la curent, gaze şi întreţinere? Iată câteva dintre lucrurile pe care le poţi face extrem de uşor.

Profită de lumina naturală punând biroul sau fotoliul lângă o fereastră orientată spre est sau sud. Aşa vei aprinde becurile mult mai târziu.

Nu folosi lămpi cu halogen. Consumă foarte multă electricitate.

Scade temperatura în casă. În cameră ai nevoie de cel mult 19 grade Celsius. Iar scăderea cu un grad a temperaturii din locuinţă îţi aduce 7% economie la factura de încălzire.

Închide aparatele electronice şi electrocasnice de la buton când nu le foloseşti. În stand by consumă energie şi creează un câmp electromagnetic. Cel mai simplu e să le conectezi pe toate la un prelungitor cu întrerupător. Astfel, va trebui doar să închizi întrerupătorul pentru a le scoate din funcţiune.

Prelungeşte viaţa saltelelor. Întoarce-le de pe o parte pe cealaltă la fiecare şase luni şi de la un capăt al patului la celălalt la fiecare trei luni.

Redu cantitatea de detergent pe care o foloseşti la spălatul hainelor cu un sfert. Hainele se vor curăţa cu siguranţă şi aşa.

Scade temperatura apei la maşina de spălat de la 60 la 40 de grade Celsius. Faci economie de timp, dar şi de energie electrică. Iar rezultatele vor fi aceleaşi.

Recuperează resturile de săpun şi foloseşte-le când speli haine la mână.

Foloseşte detergent lichid de vase pentru a scoate petele de pe ţesături, nu soluţii pentru toate tipurile de pete.

Înlocuieşte becurile incandescente clasice cu cele moderne. Sunt mai scumpe, dar te ajută să economiseşti electricitate.

Pune termostate la calorifere. Te ajută să economiseşti până la 20% din cheltuielile cu întreţinerea.

Înlocuieşte robinetele care picură şi repară bazinul de la toaletă care curge. Dacă ai îndoieli, citeşte apomentrele seara şi apoi din nou dimineaţa. Dacă cifrele sunt identice nu este nevoie să faci nicio modificare.

Izolează ferestrele şi uşile pentru a păstra căldura în locuinţă. Benzile adezive care se lipesc pe toc sunt excelente. Între geamuri poţi pune şi o pătură sau un rulou umplut cu lână. Chitul poate fi o soluţie în cazul ferestrelor mai vechi care joacă şi care lasă aerul să intre în casă.

Goleşte sacul aspiratorului cât mai des. Motivul este simplu: nu forţezi motorul aparatului şi nu rişti ca acesta să se strice.

Aspiră grilajul din spatele frigiderului. Mizeria împiedică răcirea, iar motorul consumă mai mult pentru a ajunge la temperatura dorită.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.11.2018 09:11 Nicolae Negru Mai ușor cu pianul trădării de patrie...

16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md