16:57:43 25.07.2024
Stiri

UTIL // Tigaia din ceramică poate fi extrem de periculoasă!

Știri 20.08.2018 18:40 Vizualizări2670 Autor: Ziarul National
UTIL // Tigaia din ceramică poate fi extrem de periculoasă! Sursa: secretele.com


În ultima perioadă, din ce în ce mai multe gospodine aleg să folosească în bucătărie tigăile de ceramică, care par să fie cele mai sănătoase vase pentru gătit. Atenție, însă! Există probleme grave pe care le-ați putea avea dacă acestea încep să se ciobească.

Ne ajută să mâncăm mai sănătos

Se spune că o tigaie de ceramică, chiar dacă este mai scumpă, ne ajută să preparăm alimentele cât mai sănătos posibil. Și asta pentru că ceramica este recomandată ca fiind un material care nu ne pune sănătatea în pericol. La prima vedere nimic nu pare să scape de sub control, dar v-ați întrebat vreodată ce se întâmplă atunci când aceste tigăi se ciobesc? Mai ales că unele din tigăile pe care le achiziționăm, nu sunt 100% din ceramică?

Aluminiul ajunge în organism

În cele mai multe cazuri, vestitele tigăi din ceramică au doar învelișul din acest material, restul fiind aluminiu, plumb sau cadmiu, spun oamenii de știință, metale folosite pentru a oferi vasului cât mai multă rezistență. Când aceste metale încep să se ciobească, din nefericire, vor ajunge la început în mâncare și ulterior în organism. Iar plumbul, știm cu toții, are efecte dramatice de la dureri de stomac și cap până la infertilitate și alte complicații.

Nu puneți niciodată tigaia pe foc fără grăsime

Pentru a preîntâmpina aceste lucruri care vă pot da viața peste cap, aveți grijă ca niciodată să nu lăsați tigaia pe foc fără grăsime ca să nu se ardă. Mai mult, nu lăsați ustensile din metal într-o tigaie din ceramic și nu tăiați alimentele cu cuțitul direct în tigaie. Când o curățați, puneți tigaia la înmuiat și folosiți un burete de vase care nu zgârie. Dacă tigaia e pătată, încălziți puțin oțet în aceasta, lăsați să acționeze, apoi spălați ușor cu detergent de vase.

Sursa: secrete.com


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md