07:55:33 19.06.2024
Stiri

TRUCURI care ne AJUTĂ la sporirea nivelului de curățenie, dar și la economisirea banilor

Știri 06.08.2018 08:30 Vizualizări1518 Autor: Ziarul National


TRUCURI care ne AJUTĂ la sporirea nivelului de curățenie, dar și la economisirea banilor sursa: google.ro

Curățenia întregii case nu este cea mai ușoară muncă deoarece anumite zone necesită mai multă insistență. Fie că facem curat în casă în mod frecvent sau la intervale mai lungi de timp, trebuie să apelăm la câteva trucuri pentru a ne ușura munca, dar și pentru a economisi bani și foarte mult timp.

Pentru fiecare zonă a casei există diferite trucuri care ajută la sporirea nivelului de curățenie, astfel că mai jos vă vom prezenta cele mai eficiente și ieftine metode de curăţare a zonelor „problematice” din casă.

Iată cele mai bune metode care te vor ajuta să faci curat în casă:

Gresia:

Gresia se curăță foarte uşor dacă veţi dilua într-un litru de apă 2-3 linguri de amoniac. După ce aţi amestecat bine, înmuiați buretele şi frecaţi uşor zonele murdare. Lăsaţi să acţioneze câteva minute apoi clătiţi cu apă călduţă.

Gresia, dar şi rosturile dintre plăci se vor curăța ca printr-o minune în doar câteva momente.

Blatul din bucătărie:

Cea mai bună soluție pentru a-l curăța este praful de copt. Trebuie doar să presăraţi praf de copt pe suprafață, apoi cu un burete îmbibat în apă călduţă frecaţi uşor. La final, limpeziţi cu apă. Este o metodă simplă şi eficientă, dar mai ales sănătoasă, întrucât în această zonă este bine să evitaţi utilizarea chimicalelor.

Chiuveta:

Cea mai bună și eficientă soluție pentru curățarea chiuvetei este oțetul. Încălziți oţet într-o oală şi nu uitaţi să presăraţi puţină sare. Luaţi o cârpă de bumbac, îmbibaţi-o în această combinaţie apoi frecaţi zonele pătate de rugină. Lăsaţi să acţioneze câteva minute, apoi clătiţi cu apă fierbinte. Rezultatul este uimitor!

Cada şi cabina de duș:

Tot ce trebuie să faceţi este să încălziți din nou oţet (un litru) până la punctul de fierbere, apoi să adăugaţi câteva linguri de bicarbonat (2-3 linguri) şi detergent de vase (nu vă speriaţi de reacţia care se va crea, este ceva normal, de aceea este bine să încălziți oţetul într-un vas încăpător).

Amestecaţi până când cele trei ingrediente se încorporează, apoi folosiţi soluţia pentru a curăța cada, ţevile de la toaletă chiar şi bateriile de la chiuvetă.

Pur şi simplu aplicaţi prin pulverizare şi lăsaţi să acţioneze 10 minute înainte de a le clăti cu apă. Toate aceste metode sunt foarte eficiente și nu mai este necesară folosirea produselor de curățenie pline de chimicale!

Sursa: cuochiipetine.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md