16:44:07 21.01.2018
Stiri

UTIL // Ce să faci după o CEARTĂ cu partenerul

Știri 13.01.2018 19:30 Vizualizări512 Autor: Ziarul National
UTIL // Ce să faci după o CEARTĂ cu partenerul sursa: eva.ro

Nici măcar cele mai puternice relații nu sunt imune la argumente și certuri. Dimpotrivă, unii spun că un anumit număr de certuri poate menține relația sănătoasă.

Dar ce faci după ce are loc o ceartă cu partenerul? Cum puteți reveni la starea de dinainte fără a lăsa resentimentele să vă afecteze relația? Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să lași mai ușor în urmă nervii și nemulțumirile!

Lucruri pe care le poți face după o ceartă cu partenerul

Fă un pas înapoi

Atunci când ne certăm, este tentant să ne lăsăm orgoliul să iasă în față și să dăm vina unii pe alții pentru cearta în cauză. Dar dacă privim problema din punct de vedere obiectiv, putem identifica rolul pe care îl joacă fiecare dintre noi în crearea situației conflictuale. Recunoașterea contribuției aduse de noi este primul și cel mai important pas pe care trebuie să îl facem.

Cere-ți scuze

Odată ce îți recunoști ție că porți o parte din vină pentru ceartă, spune-i și partenerului tău! Și apoi cere-ți scuze! O scuză sinceră este singurul lucru care poate topi ostilitatea și resentimentele dintre voi.


Iartă

Pentru a trece cu adevărat peste conflict, trebuie să îți ierți partenerul. Dacă ți se pare dificil acest lucru, amintește-ți toate momentele în care propriul tău comportament a fost ofensiv sau l-a rănit pe partener și ce reacție ți-ai dorit să aibă acesta în momentul respectiv. Și cel mai important, iertarea te poate ajuta să te liniștești.

Nu fi foarte dură cu tine

Dacă practici iertarea și toleranța față de tine, îți va fi mult mai ușor să îi ierți pe ceilalți.

Lasă timpul să treacă

Deși este de înțeles faptul că îți dorești ca problema să fie rezolvată cât mai repede posibil, amintește-ți că aveți nevoie de puțin timp după o ceartă serioasă. Nu îl presa pe partenerul tău să meargă mai repede decât este pregătit! Ai răbdare și încearcă să nu ai cerințe exagerate de la acesta!

Sursa: eva.ro

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
19.01.2018 09:10 Nicolae Negru De ce Alexandru Tănase nu are încrede...

19.01.2018 10:00 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Numele tău. 50 de ani

16.01.2018 10:12 Ziarul National Octavian Țâcu // Fanarioții

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md