14:19:27 22.07.2019
 
Stiri

Vrei să câștigi orice ceartă? Folosește metoda lui Socrate

Știri 03.07.2018 20:01 Vizualizări889 Autor: Ziarul National
Vrei să câștigi orice ceartă? Folosește metoda lui Socrate Sursa: secretele.com

Socrate a fost una dintre cele mai inteligente persoane din această lume. El este cel care a schimbat foarte mult modul în care civilizația actuală gândește și a inspirat chiar și activitatea lui Platon. Socrate ne-a lăsat o moștenire impresionantă, cea care este atât de strâns legată de moralitate.

Socrate pare să fie eternul contemporan, deoarece metodele sale sunt folosite chiar și în vremurile noastre. Deci, dacă îți dorești să te bucuri de insuflarea unor argumente bine fondate, urmează-i calea!

Ideea de bază, din spatele metodei sale este foarte simplă, trebuie doar să adresezi multe întrebări. Contraatacă acuzațiile și vină cu argumente solide, în cele din urmă sorții izbânzii vor fi de partea ta.

Să ne gândim la următoarea situație: te întorci târziu de la muncă și partenerul începe să țipe la tine. Este posibil să fii tentat să îi spui că nu este chiar atât de târziu și că poți ajunge acasă la orice oră dorești, însă asta îl va enerva și mai tare.

Poți aplica metoda lui Socrate și să începi să îi adresezi întrebări, cu privire la subiectul care îl deranjează. Îl poți întreba de ce este atât de furios? Ce ar fi trebuit să faci? Acest tip de întrebări poate preveni conflicte ulterioare, din care nici tu și nici partenerul nu aveți nimic de câștigat. În același timp, adresându-i întrebări îi vei demonstra că ești interesat de doleanțele sale și îți dorești să soluționezi conflictul.

Desigur, metoda lui Socrate este o măsură extraordinară, care funcționează și în cazul managementului unei firme. În acest caz ne putem referi la persoanele care se ocupă cu vânzări: trebuie să vinzi un șampon, iar oamenii s-au plictisit de aceeași reclamă. Dacă vei avea în fața ta o persoană furioasă, poți adresa întrebări de tipul: credeți că acest șampon este ca toate celelalte? De ce spuneți asta? L-ați încercat?

În același timp, atunci când nu vrei să dezvălui adevărul, este mai bine să pui întrebări, decât să minți. De exemplu, dacă cineva te întreabă: ce faci aici la ora aceasta? Poți răspunde simplu: dar tu?

Vedeți - ușor și fără stres, ne putem face viața mai frumoasă!

Sursa: secretele.com

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Cazul moldovenesc”

19.07.2019 09:12 Nicolae Negru De la post-comunism la post-plahotniu...

15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md