14:31:41 19.01.2020
 
Stiri

UTIL // ATENȚIONAREA specialiștilor: Ce trebuie să solicitați neapărat de la agenții economici, atunci când mergeți să schimbați roțile la autovehicule

Economie 22.11.2019 14:34 Vizualizări1768 Autor: Ziarul National
UTIL // ATENȚIONAREA specialiștilor: Ce trebuie să solicitați neapărat de la agenții economici, atunci când mergeți să schimbați roțile la autovehicule
Poză simbol


În această perioadă a anului, șoferii își schimbă anvelopele la autovehicule pentru a se pregăti de sezonul rece, când avem temperaturi scăzute, carosabil acoperit cu zăpadă și gheață.

Specialiștii de la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) atenționează că, de fiecare dată când o anvelopă este montată pe jantă, este necesară balansarea roții, iar corectitudinea, precum și mijloacele de măsurare utilizate de specialiștii din domeniu au o importanță majoră.

În cadrul controalelor planificate, efectuate de către inspectorii Direcției control metrologic din cadrul APCSP, au fost descoperite mai multe cazuri de utilizare de către angajații unităților de reparații auto a standului de balansare a roților fără legalizare metrologică.

Specialiștii susțin că roțile neechilibrate pot provoca situații neplăcute și chiar tragedii.

În cazul roților neechilibrate, apar vibrații periculoase ce pot genera riscul deteriorării unor elemente importante al autovehiculelor prin uzura accentuată a rulmenților roților, uzura prematură a amortizoarelor, uzura unor elemente din mecanismul de direcție, înrăutățirea ținutei de drum şi a securității circulației, în special la viteze mari, când roțile nu mențin un contact permanent și ferm cu suprafața de rulare din cauza unei balansări defectuoase etc.

Pentru a vă asigura buna funcționare a autovehiculului, precum și siguranța personală, solicitați agentului economic să vă prezinte neapărat buletinul de verificare metrologică a standului de balansare a roților, care este supus verificărilor periodice o dată la 12 luni.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.01.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema lui Dodon în ...

15.01.2020 11:30 Ziarul National Victor Chirilă // Opriți-l pe șahmati...

13.01.2020 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Maia Sandu ar ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md