15:59:14 25.07.2024
Stiri

Unul dintre cei mai aprigi avocați ai R. Moldova, reales în calitate de vicepreședinte al celui mai puternic partid din Parlamentul European: „Am obținut sprijinul și pentru sprijinirea integrării europene a R. Moldova”

Actualitate 19.06.2024 15:58 Vizualizări2269 Autor: ZiarulNational
Unul dintre cei mai aprigi avocați ai R. Moldova, reales în calitate de vicepreședinte al celui mai puternic partid din Parlamentul European: „Am obținut sprijinul și pentru sprijinirea integrării europene a R. Moldova”


Europarlamentarul român Siegfried Mureșan, care la alegerile europarlamentare din 9 iunie a obținut un nou mandat, a fost reales astăzi în calitate de vicepreședinte al grupului Partidului Popular European din Parlamentul European. Fiind printre decidenții celui mai puternic partid din Parlamentul European, Mureșan a dat asigurări că va face și în continuare toate demersurile pentru ca R. Moldova să adere la Uniunea Europeană.

„Grupul PPE este cel care a câștigat alegerile europarlamentare din 9 iunie și și-a întărit poziția de cel mai mare grup politic din Parlamentul European. Ca vicepreședinte, voi continua să apăr interesele României în conducerea Grupului PPE. În precedentul mandat de vicepreședinte, am obținut sprijinul Grupului pe toate voturile importante în Parlamentul European privind alocarea de fonduri europene pentru România. Mă refer aici la Mecanismul European de Redresare și Reziliență, pe care l-am negociat din poziția de coraportor și din care țara noastră primește 28,5 miliarde de euro pentru finanțarea PNRR. Mă refer, totodată, la Planul RepowerEU privind reducerea dependenței energetice de Federația Rusă, dar și la Bugetul tradițional al UE prin care sunt alocate țării noastre majoritatea fondurilor nerambursabile pentru investiții în infrastructură și în sectorul agricol. De asemenea, am obținut sprijinul Grupului PPE pentru apărarea intereselor fermierilor români și pentru sprijinirea integrării europene a R. Moldova”, a scris Mureșan într-o postare pe Facebook.

Totodată, Mureșan a promis că în următorul mandat, împreună cu colegii europarlamentari din Partidul Național Liberal, va apăra în continuare fondurile europene alocate României și interesele fermierilor români.

„În același timp, voi susține crearea unei majorități proeuropene în Parlamentul European, alături de celelalte familii politice proeuropene și sub conducerea noastră, a Grupului PPE, în calitate de câștigători ai alegerilor europene. Astfel, europarlamentarii extremiști, antieuropeni, precum AUR, vor fi izolați și nu vor putea influența deciziile europene. De asemenea, voi susține R. Moldova în procesul de aderare la UE. Nu în ultimul rând, voi susține toate acele măsuri care duc la garantarea securității în interiorul UE”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md