20:23:36 27.10.2020
 
Stiri

Uniunea Europeană construiește rețea de canalizare la Leova

Actualitate 23.09.2020 11:12 Vizualizări925 Autor: Ziarul National
Uniunea Europeană construiește rețea de canalizare la Leova


Aproape 700 de gospodării din orașul Leova vor fi racordate la un sistem de canalizare centralizat, construit pe o distanță de 13,5 kilometri.

Noile rețelele interne de canalizare, de care vor beneficia peste 1 700 de oameni, vor fi construite în cadrul măsurii investiționale „Extinderea sistemului de canalizare din orașul Leova. Construcția stației de pompare a apelor uzate din orașul Leova", susținute financiar de Uniunea Europeană.

Startul lucrărilor de construcție a sistemului de canalizare a fost dat, până acum fiind executate lucrări de terasamente pe o suprafață de 492 de metri cubi, s-au montat circa 500 de metri liniari de țevi de canalizare, cămine de vizitare și de racordare.

„Pentru mine și colegii mei, acest proiect investițional este nu doar unul de infrastructură, dar și un proiect pentru generații, care va plasa orașul nostru în rândul localităților în care serviciile de calitate sunt și pot fi prestate la standarde europene. Regret, însă, că nu fiecare din noi încă conștientizează pe deplin urmările pozitive ale acestei investiții pentru sănătatea orășenilor și pentru protecția mediului ambiant. Dar, cu siguranță, copiii și nepoții noștri vor aprecia ceea ce realizăm noi astăzi, împreună cu partenerii noștri, la Leova", a mulțumit Alexandru Bujorean, primarul orașului Leova, Uniunii Europene pentru sprijinul financiar acordat.

„Accesul sustenabil la apă potabilă curată și de calitate, la fel ca și serviciile sanitare, sunt cheia dezvoltării economice și sociale pentru orice societate. Canalizarea reprezintă o miză majoră atât pentru sănătatea publică, cât şi pentru dezvoltarea durabilă. Existenţa unui sistem de canalizare coerent condiţionează calitatea mediului înconjurător şi implicit a vieţii. Prin intermediul acestui proiect, Uniunea Europeană asigură suportul pentru îmbunătățirea vieții cotidiene a moldovenilor, contribuind la o mai bună infrastructură de alimentare cu apă și de canalizare în mediul rural. Grație investițiilor europene, cetățenii din Regiunea de Dezvoltare Sud vor avea acces la servicii publice de calitate, moderne și durabile de aprovizionare cu apă și sanitație”, susține Maria Culeșov, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud.

Proiectul „Extinderea sistemului de canalizare din orașul Leova. Construcția stației de pompare a apelor uzate din orașul Leova" este finanțat de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ).

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.10.2020 16:37 Ziarul National Alecu Reniță // Lăsați-ne în pace, po...

26.10.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Neutralitatea” trăd...

23.10.2020 09:09 Ziarul National Nicolae Negru // De ce se implică Put...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md