17:09:16 21.04.2021
 
Stiri

Uniunea Europeană a finanțat elaborarea documentației tehnice pentru șase proiecte de infrastructură în nordul R. Moldova: Vor fi construite rețele de apă și canalizare

Economie 13.12.2019 15:40 Vizualizări1847 Autor: Ziarul National
Uniunea Europeană a finanțat elaborarea documentației tehnice pentru șase proiecte de infrastructură în nordul R. Moldova: Vor fi construite rețele de apă și canalizare


Documentația tehnică pentru șase proiecte regionale de aprovizionare cu apă și canalizare, dar și de eficiență energetică în clădirile publice a fost elaborată cu susținerea financiară a Uniunii Europene și a fost transmisă astăzi, la Bălți, beneficiarilor din nordul R. Moldova.

Odată implementate, aceste proiecte vor spori accesul cetățenilor Republicii Moldova la servicii îmbunătățite de aprovizionare cu apă și canalizare, dar și la cele de eficiență energetică în clădirile publice.

Elaborarea documentației tehnice a fost posibilă datorită suportului Uniunii Europene oferit prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Christina Otto, managera de proiect GIZ, i-a felicitat pe beneficiari cu ocazia finalizării etapei de proiectare și le-a urat succes în cea de-a doua fază, care presupune lucrări propriu-zise de construcție a infrastructurii proiectelor selectate.„Aceste proiecte sunt rezultatul procesului de planificare și programare regională, în care au fost implicați mai mulți parteneri de dezvoltare, printre care UE, Suedia și Germania. UE va susține în continuare construcția infrastructurii pentru proiectele selectate, iar GIZ Moldova va susține partenerii locali în procesul de identificare a surselor de finanțare pentru alte proiecte”, a subliniat Christina Otto.

Etapa de elaborare a documentației tehnice pentru cele șase proiecte va fi urmată de o etapa de implementare a proiectelor prioritare pentru construcția infrastructurii propriu-zise. Achizițiile de lucrări de construcție prin intermediul ADR Nord pentru proiectele selectate este preconizată pentru luna ianuarie 2020.

Uniunea Europeană a început să susțină domeniul dezvoltării regionale în Republica Moldovei încă din 2013. Pentru proiecte de ce țin de domeniul aprovizionare cu apă și canalizare, dar și eficiența energetică în cele trei regiuni de dezvoltare din Republica Moldova, UE a oferit 3,5 milioane de euro, iar Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) - 325 de mii de euro.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce moldovenismul ...

16.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon, de la „kuliok...

13.04.2021 10:58 Ziarul National Alecu Reniță // Amintiri din viitor: ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova, după ce Curtea Constituțională a stabilit, pe 15 aprilie, circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md