16:02:20 06.06.2020
 
Stiri

Uniforme de PROTECȚIE, oferite de Elveția și PNUD cadrelor medicale din R. Moldova, implicate în lupta cu COVID-19

Social 31.03.2020 15:20 Vizualizări651 Autor: Ziarul National
Uniforme de PROTECȚIE, oferite de Elveția și PNUD cadrelor medicale din R. Moldova, implicate în lupta cu COVID-19 Dinu Bubulici


Prima tranșă de echipamente medicale, necesare în lupta cu COVID-19, a fost livrată autorităților din Republica Moldova, grație unui acord semnat între Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Uniformele medicale de protecție vor ajuta personalul medical din prima linie să contracareze noul coronavirus.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a recepționat o parte din echipamentul de protecție, procurat grație unui prim acord de 200 000 de dolari încheiat între SDC și PNUD. Restul echipamentului va fi livrat în curând. Acesta va fi distribuit instituțiilor medicale care au rămas fără stocuri din cauza cererii fără precedent, determinată de izbucnirea pandemiei.

Uniformele medicale de protecție sunt extrem de necesare pentru a reduce riscul infectării personalului medical din prima linie.

„Echipamentele de protecție personală, asigurate de Guvernul Elveției, vor fi distribuite spitalelor care au în sarcină tratarea cazurilor de COVID-19 din R. Moldova. Ele vor ajuta angajații medicali din prima linie în munca pe care o fac zi de zi pentru a izola și a nimici virusul care provoacă boala COVID-19. Este un efort pentru care le suntem extrem de recunoscători”, a spus Caroline Tissot, directoarea Biroului de cooperare al Elveției din Republica Moldova.

„În aceste vremuri grele, PNUD sprijină Moldova”, a adăugat reprezentanta rezidentă PNUD în Republica Moldova, Dima Al-Khatib: „Lucrăm împreună cu autoritățile Republicii Moldova, ca parte a unui răspuns comun al ONU și al partenerilor de dezvoltare, pentru a sprijni procurarea echipamentelor și dispozitivelor medicale, pentru a evalua necesitățile de recuperare pe termen lung și pentru a ajuta țara să elaboreze o strategie multi-sectorială de răspuns la pandemie, pentru a-și proteja cetățenii și economia, fără a lăsa pe nimeni în urmă”.

Menționăm că primul caz de COVID-19 a fost înregistrat în Republica Moldova pe 7 martie curent, iar de atunci au fost confirmate 298 de cazuri. Două persoane au decedat, iar 18 au fost tratate în spitalele din Chișinău.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.06.2020 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Prezidentul pmr și ...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md