13:06:15 16.01.2018
Stiri

Un procuror cu „INFLUENȚĂ” și trei polițiști au fost REȚINUȚI. Primul ar fi primit 10 mii de euro pentru ca să-i scape de închisoare pe doi polițiști

Anticorupție 30.08.2017 18:17 Vizualizări2020 Autor: Ziarul National
Un procuror cu „INFLUENȚĂ” și trei polițiști au fost REȚINUȚI. Primul ar fi primit 10 mii de euro pentru ca să-i scape de închisoare pe doi polițiști Crime Moldova

Un procuror al Procuraturii de Circumscripţie Chişinău a fost reţinut astăzi de procurorii anticorupţie şi angajații Centrului Național Anticorupție într-un dosar de trafic de influenţă și corupere activă.

Potrivit CNA, în cadrul aceluiași dosar a mai fost reţinuţi un poliţist din Ialoveni şi doi foşti poliţişti, care au fost denunțați de un intermediar ce avea rolul să transmită 15 mii de euro procurorului.

Astfel, procurorul din Procuratura de circumscripţie Chişinău ar fi susţinut că are influenţă asupra unor magistraţi din Curtea Supremă de Justiţie şi că îi poate convinge să aplice pedepse cu suspendarea executării în privinţa a doi poliţişti, condamnaţi la închisoare pentru corupere pasivă. Pentru a corupe judecătorii, procurorul ar fi cerut 15 000 de euro, dintre care a primit 10 000 de euro.

În pofida promisiunilor care ar fi fost făcute de procuror, ambii poliţişti au fost condamnaţi la închisoare, după ce judecătorii CSJ au respins recursurile avocaţilor acestora prin care se solicita „suspendarea condiţionată a pedepselor penale”.

Concomitent cu acțiunile procurorului, care afirma că are influență asupra judecătorilor, au fost documentate acțiunile ilegale ale poliţiştilor, care sunt bănuiţi de săvârşirea coruperii active, prin transmiterea către procuror a sumei de 10 000 de euro pentru „influenţarea magistraţilor”.

Pentru fortificarea probatoriului, procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au efectuat astăzi mai multe percheziţii la persoanele vizate în dosar. În urma acţiunilor de urmărire penală, de la domiciliul procurorului au fost ridicate 8 500 de euro, care au fost pretinse de procuror și transmiși sub control. În prezent, cele patru persoane sunt reţinute pentru 72 de ore şi plasate în izolatorul CNA.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
16.01.2018 10:12 Ziarul National Octavian Țâcu // Fanarioții

15.01.2018 09:00 Nicolae Negru Referendumul, între formalismul CEC ș...

12.01.2018 09:10 Nicolae Negru Cum poate anula Moscova legea împotri...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md