18:52:30 16.07.2020
 
Stiri

Un partid le cere Guvernului și Parlamentului R. Moldova elaborarea, de URGENȚĂ, a unui pachet de măsuri pentru asigurarea EXTRĂDĂRII lui Plahotniuc: „Va fi cel mai important eveniment în ultimii zece ani”

Actualitate 27.05.2020 12:35 Vizualizări1746 Autor: Ziarul National
Un partid le cere Guvernului și Parlamentului R. Moldova elaborarea, de URGENȚĂ, a unui pachet de măsuri pentru asigurarea EXTRĂDĂRII lui Plahotniuc: „Va fi cel mai important eveniment în ultimii zece ani” Captură


Mișcarea Populară „Antimafie” le cere Guvernului și Parlamentului R. Moldova să elaboreze, de urgență, un pachet de măsuri legislative, executive și diplomatice pentru asigurarea extrădării lui Vladimir Plahotniuc în R. Moldova. Astfel, autoritățile statului vor acorda un ajutor foarte mare Procuraturii Generale și procurorului general, Alexandr Stoianoglo, care a avansat în investigarea furtului miliardului din sistemul bancar.

Potrivit liderului Mișcării „Antimafie”, Sergiu Mocanu, înaintarea învinuirii și eliberarea unui mandat de arest pe numele lui Vlad Plahotniuc deschide perspectiva unei refaceri majore a societății moldovenești.

„Cel care a capturat statul, a corupt clasa politică, mass-media și societatea civilă, în cadrul unui proces public și sub presiunea unei condamnări grele ar putea dinamita întreaga viață publică din R. Moldova. Înțelegând acest fapt și de teama unor dezvăluiri, majoritatea actorilor publici vor face totul ce le stă în puteri pentru a zădărnici acțiunile procurorului Stoianoglo de a-l aduce acasă pe stăpânul de ieri al R. Moldova. Dovadă a acestei constatări ne stau manevrele de manipulare și bruiaj întreprinse de oamenii lui Plahotniuc, dar și de cei declarați luptători cu sistemul lui Plahotniuc, din momentul anunțului privind începerea urmăririi penale, pe data de 18 mai și până azi”, a declarat Mocanu astăzi, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată online.

Citește și: Plahotniuc s-ar fi ales cu mai mult de 100 de milioane de dolari din MILIARDUL furat din sistemul bancar. Ce spune procurorul general despre posibila implicare a lui Candu, dar și despre Platon, care NU ar avea nicio tangență cu jaful bancar

În opinia acestuia, actualmente se încearcă deturnarea atenției de la furtul miliardului, iar apariția filmului în care Plahotniuc îi întinde o pungă președintelui Dodon nu ar fi întâmplătoare.

„Evenimentul cel mai important al ultimilor zece ani, posibila extrădare și condamnare a celui mai feroce criminal, a rămas în umbra interesului lui Plahotniuc. Un act de acuzare al Procuraturii este acum o „hârțoagă de neglijat”, iar „filmul lui Plahotniuc” - motiv de revoltă socială. Plahotniuc a reușit să creeze în societate impresia falsă că preocuparea procurorilor pentru „miliardului furat” ar fi ceva neimportant și servește doar perdea de fum pentru a ascunde în spatele ei adevăratul criminal, Igor Dodon. Dodon, în realitate, fiind doar unul dintre jalnicii și banalii executori ai ordinelor capului organizației criminale deconspirate acum de procurori”, a adăugat Mocanu.

Sursa citată a mai adăugat că, în cel mai scurt timp, Vlad Plahotniuc și R. Moldova vor sta, pentru prima dată, pe baricade diferite. „Vor compărea față în față, într-o instanță de judecată a SUA, iar un judecător american va trebui să decidă asupra cererii de extrădare formulată de procurorii moldoveni. Dacă lucrurile vor rămâne la fel, în fața justiției americane va sta nu infractorul Plahotniuc, pe de o parte, și statul R. Moldova, pe altă parte, ci procurorul general în singurătate împotriva unei întregi mașinării a statului capturat de cel mai mare infractor din istoria recentă a acestei țari. În aceste condiții, învingător din această confruntare ar putea ieși Plahotniuc”.

Astfel, Mocanu este convins că autoritățile statului trebuie să se implice în aducerea lui Plahotniuc acasă, inclusiv să acorde sprijin bugetar pentru măsuri de pază și protecție a martorilor și inculpatului. De asemenea, statul ar trebui să angajeze avocați internaționali, care să pledeze cauza R. Moldova în instanțele americane pentru obținerea extrădării lui Plahotnuiuc.

„Un proces public împotriva lui Plahotniuc și procesele ce vor decurge firesc în rezultatul condamnării lui: procese juridice, morale și de lustrație publică pot și trebuie să devină preocuparea primordială a elitelor moldovenești pentru repunerea R. Moldova pe făgașul construirii unei societăți libere de prejudecățile și moștenirea cea mai grea a regimului totalitar comunist – un stat capturat de clanuri mafiote”, a conchis Mocanu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Niște canalii

11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md