13:26:13 02.10.2023
Stiri

Un oficial de la Moscova amenință cu DESTRĂMAREA R. Moldova: „În R. Moldova este Găgăuzia și Transnistria, care este populată de vorbitori de limbă rusă și care și-a exprimat demult voința, încă la începutul anilor '90”

Actualitate 24.01.2023 12:39 Vizualizări2002 Autor: Ziarul National
Un oficial de la Moscova amenință cu DESTRĂMAREA R. Moldova: „În R. Moldova este Găgăuzia și Transnistria, care este populată de vorbitori de limbă rusă și care și-a exprimat demult voința, încă la începutul anilor '90”


Președintele Comisiei Dumei de Stat pentru afacerile CSI, integrare eurasiatică și relații cu compatrioții, Leonid Kalașnikov, amenință cu destrămarea R. Moldova, în cazul în care președinta Maia Sandu va face demersurile necesare pentru aderarea la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

„Dacă R. Moldova ar dori să-și distrugă propriul stat, atunci aderarea la NATO este cel mai simplu mod. Dacă ei cred că, la fel ca Finlanda și Suedia, pe neobservate și rapid se vor folosi de situație și vor intra în NATO și nu vor fi consecințe pentru propriul stat, atunci ei trebuie să-și aducă aminte de altceva. Trebuie să-și aducă aminte de faptul că în Finlanda sunt două limbi de stat și acolo sunt respectate popoarele care locuiesc pe teritoriul lor. Iar în R. Moldova este Găgăuzia și Transnistria, care este populată de vorbitori de limbă rusă și care și-a exprimat demult voința, încă la începutul anilor '90”, a declarat Kalașnikov într-un interviu pentru vedomosti.ru.

Citește și: Un senator rus o amenință pe Maia Sandu, după afirmațiile legate de apropierea R. Moldova de NATO: „Este gata să repete politica sinucigașă a trădătorilor din Ucraina vecină?”

Potrivit lui Kalașnikov, o eventuală intrare a R. Moldova în NATO ar reprezenta un pericol pentru securitatea Rusiei.

„Un lucru e să faci o astfel de declarație și cu totul altul este când statul chiar intră în alianța militară. De obicei, noi reacționăm la acțiunile întreprinse. În ultima perioadă, R. Moldova ne întristează cu un șir de decizii ale sale. Însă Ministerul de Externe al Rusiei știe cum să reacționeze la declarațiile președintelui Maia Sandu”, a punctat Kalașnikov.

Zilele trecute și senatorul rus, Andrii Klimov, a comentat afirmatia presedintelui R. Moldova, Maia Sandu, despre o apropiere de o alianță militară. Acesta s-a întrebat dacă Maia Sandu este gata să repete „politica sinucigașă” a colegului său ucrainean Volodimir Zelenski.

Maia Sandu a declarat recent într-un interviu pentru Politico faptul că invazia Ucrainei de către Rusia determină Republica Moldova să analizeze dacă statul trebuie să renunțe la statutul de neutralitate prevăzut în Constituție sau să se integreze într-o alianță, fără a da vreun nume de alianță militară.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Mircea 24.01.2023 12:59

chiar daca K traieste intr-o lume paralela rupta de realitate si ramasa in trecut iar in capul lui nu-si gasesc loc concepte gen drept international si stat suveran, declaratia ignoranta si obraznica trebuie sanctionata pe linia MAEIE deoarece atenteaza la securitatea statului.

pentru Mircea 24.01.2023 14:04

In asemenea cazuri, ambasadorul Rusiei trebuie expulzat. Acum absolventul kremlinului Nicu Popescu, sa demonstreze prin fapte carui stat slujeste.

Stop PaRasha! 24.01.2023 14:33

Duhoarea/putoarea vine de la Parasha !

ulaan baatar 24.01.2023 15:24

Usurel, fara certuri de la distanta! Lasati-i sa vorbeasca! Amintiti-va de vorbele lui Leon Gambetta despre recastigarea Alsaciei de la germani: "Toujours y penser, jamais en parler". Nu vorbim de uniune sau unire, ne gandim si lucram la ea in fiecare zi. Tacere, la munca si la treaba. La sovietici, mai mult ca pe la altii, nu exista o cultura a despartirii politice prin consens, totul este tradare. RM nu pierde nimic daca ii lasa sa plece pe cei ce nu vor sa mai traiasca impreuna. Sa se duca la tita Rusiei cea cu lapte dulce. Romanii, moldovenii si cei ce vor un viitor impreuna, cu libertate si dureri, ei sunt valoarea. Ceilalti, cu teritorii cu tot, votati iesirea, ramaneti o viata intreaga oameni si etnii de alaptat. O gradina zoologica! Drum bun!

Miticu Mitica 24.01.2023 16:11

Omul asta este prost. Dar ne-au cam obisnuit cu asta. Il vezi pe Dodon cat de redus mintal este ? Domnul olecuta de toate. Asa sunt toti. Maia Sansu a spus ca se pune intrebarea daca cetatenii vor sa se apropie de o alianta militara. Ei au inteles ca este vorba despre NATO si ca facem cerere si asteptam la coada dupa Finlanda si Suedia. Adica sa le dam ragaz sa trimita rachete si pe aici. Dar EI SA NU UITE CA AVEM OPTIUNEA SA NE CULCAM INTR-O NOAPTE IN RM SI SA NE TREZIM A DOUA ZI IN UE SI NATO PRIN U-N-I-R-E. Atata timp cat ei sunt peste Nipru ba poate chiar si afara din Hesron anul viitor, ei mai pot doar sa arunce petardele rasuflate numite BCS si SORici. Dar daca ne trezim in România ii baga la sare si la beci românii in secunda 2...iaca DODON a plecat sa se antreneze deja la salina Turda cu sarea si intunericul, ca sarea conserva sa nu ii miroasa hoitul. Apoi ia sa vedem noi ce miscari vor face Gagauzii sau Transnistrenii fara voia Ucrainienilor ? Daca dau ucrainienii un pârtz zboara Gagauzia direct la origini in Turcia sau Asia Centrala. O singura racheta este de ajuns sa trimita Ucrainienii la depozitele de arme din Transnistria sa puna la pamant toata suflarea ruseasca de acolo. UNA SINGURA. Ce facea forta Rusiei in Transnistria a devenit punctul lor vulnerabil. Asa cum spune Grosul, datorita eroismului Ucrainei, avem o fereastra istorica cu care cel mai probabil nu ne vom mai intalnii in urmatorul secol.

ion 24.01.2023 19:31

RuZZia sistematic a destramat si sugrumat Moldova - in 1812, 1940, 1944, 1992, a omorat, depopulat, deznationalizat si a adus venetici sai teritoriul ocupat, iar moldoveni si azi mai stau obedient cu vama si frontiera, puse de rusi in mijlocul Tarii.

Miticu Mitica 24.01.2023 19:33

Ati auzit ? Rusii au vedenii. Zic ca au vazut leoparzi in Ucraina la Mykolaiev dar nu la zoo. Leoparzii sunt in Polonia alcolistilor. Va este teama nu sa nu va sara un leopard la ceafa nu ? Stati sa se aranjeze situatia cu tampitii astia de nemti pe care i-ati prostit de decenii impreuna cu ordinarul de Schroeder. Fiti siguri ca Leoparzii vor sosi unul cate unul din Polonia pana ce toti vor fi in haita gata sa va sara la beregata. Numai din cauza americanilor nu dau ucrainienii asaltul. Va vor spage frontul in 2 in Zaporoje. Fix la mijloc pe la spate fara sopun. O sa va usture Crimeea pana o sa va dea lacrimile.

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md