15:27:15 23.02.2024
Stiri

Un investitor american DEZVĂLUIE cum se fac afaceri în Rusia: E pe viaţă şi pe moarte!

Știri 15.07.2017 18:03 Vizualizări2758 Autor: Ziarul National


Un investitor american DEZVĂLUIE cum se fac afaceri în Rusia: E pe viaţă şi pe moarte! Sursa: business24.ro

Afacerile în ţara lui Putin sunt un risc total, susţine William Browder, co-fondator al Hermitage Capital, un specialist în pieţele din Rusia.

Prezent într-o emisiune a postului CNBC, Browder a povestit câte ameninţări cu moartea a primit pentru tentativele de a face afaceri în Rusia şi îi sfătuieşte pe investitori să stea departe de acest loc.

Odată cel mai mare investitor american de pe piaţa din Rusia, co-fondatorul Hermitage Capital descrie ţara ca un mediu în care nu mai poţi face afaceri.

„Nu rişti doar să pierzi bani, investind acolo. Rişti să îţi pierzi viaţa”, povesteşte Browder. Chestiunea care i-a adus cele mai mari necazuri a fost implicarea sa în operaţiunile de lobby pentru aplicarea unor sancţiuni pentru Rusia, după moartea în închisoare a avocatului Serghei Magnitsky, care a dezvăluit un furt de largi proporţii pus la cale de guvernul de la Moscova.

În SUA, legea adoptată în urma demersurilor întreprinse de Browder şi alţi lobby-işti este cunoscută drept Legea Magnitsky.

În urma experienţei dobândite ca investitor în Rusia, William Browder a ajuns să o cunoască şi pe Natalia Veselnitskaya, avocatul aflat în centrul scandalului care face legătură între cercul puterii de la Kremlin şi familia preşedintelui american, prin intermediul lui Trump jr.

În opinia lui Browder, Veselnitskaya a avut cel puţin 12 încercări de a penetra cercul liderilor republicani apropiaţi de Donald Trump, doar abordarea fiului cel mare al actualului preşedinte american reprezentând o reuşită.

„Avea trasată, de la liderii din guvernul rus, sarcina de a elimina sancțiunile dictate prin Legea Magnitsky şi a folosit orice mijloace a avut la îndemână”, crede investitorul american.

Sursa: business24.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md