21:40:59 01.12.2022
Stiri

Un fost ministru DEMOLEAZĂ mitul „gazelor ieftine” obținute de la Rusia: „Este mult mai ieftin să cumpărăm gaze mai scumpe, dar transparent, decât să cumpărăm de la un regim cleptocratic, iar mai apoi să ne pomenim cu datorii de MILIOANE”

Actualitate 29.10.2021 15:06 Vizualizări3623 Autor: Ziarul National
Un fost ministru DEMOLEAZĂ mitul „gazelor ieftine” obținute de la Rusia: „Este mult mai ieftin să cumpărăm gaze mai scumpe, dar transparent, decât să cumpărăm de la un regim cleptocratic, iar mai apoi să ne pomenim cu datorii de MILIOANE”


Gazele furnizate din Federația Rusă în R. Moldova niciodată nu au fost ieftine, iar autoritățile actuale ar face bine să procure din alte surse decât „Gazprom”, chiar dacă aparent acestea costă mai scump. De această părere este fostul ministru al Justiției și ex-președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase.

Citește și: Spînu face lumină în privința NEGOCIERILOR cu rușii: „Oferta propusă nu este în avantajul cetățenilor noștri. Prețul cerut, care include condiții financiare și NEFINANCIARE, este mai mare decât ofertele de pe piețele internaționale”

„Vom plăti mai scump pentru gaze, dar în schimb vom scapă și de schemele obscure energetice odată pentru totdeauna. Vom ajunge să ne convingem că este mult mai ieftin să cumpărăm gaze mai scumpe, dar transparent, decât să cumpărăm „gaze ieftine” de la un regim cleptocratic, să le plătim și mai apoi să ne pomenim cu datorii de milioane”, a precizat Tănase.

Citește și: Maia Sandu, despre PREȚUL plătit de „Energocom” pentru procurarea gazelor din surse alternative: „Dacă „Gazprom” livra volumele necesare, mai ales că plătim prețul de piață, atunci nu era nevoie de procurat gaze din surse alternative”

Potrivit sursei citate, în limba chineză există două dialecte ce definesc cuvântul criză.

„Primul înseamnă pericol, iar al doilea înseamnă oportunitate. Criza poate fi transformată în oportunitate, dacă ai caracter și dacă știi cum să o gestionezi. Criza gazelor, desigur, presupune anumite riscuri: de a plăti mai scump sau chiar de a îngheța. În schimb, ea oferă și oportunitatea pentru „потомки Будулая” (urmașii lui Budulai - n.r.) de a scăpa de „потомки хана Батыя” odată pentru totdeauna. Așa cum am reorientat agricultura și vinificația noastră spre piețele occidentale, tot așa vom reuși să ne aprovizionăm cu gaze de pe alte piețe”, a conchis Tănase.

Citește și: Gavrilița, detalii în PREMIERĂ despre CAPCANA întinsă de ruși și prețul cerut de „Gazprom”. Rușii vor să scoată din moldoveni un preț mai MARE decât cel pe care l-am putea obține din surse alternative

Citește și:
Adevărul despre „prețul bun” la gaze, pe care l-ar fi obținut Igor Dodon la întâlnirile cu Putin. Natalia Gavrilița: „R. Moldova tot timpul a plătit Rusiei prețul de piață la gaze. Când prețul era 80 de dolari, noi plăteam 300 de dolari...”

De menționat că Rusia insistă ca R. Moldova să semneze un contract cu „Gazprom” pe termen lung, dar la prețul de piață (între 750 – 1 000 de dolari). Totodată, rușii insistă ca R. Moldova să returneze o pretinsă datorie de 709 milioane de dolari acumulată de „Moldovagaz”, societate controlată de „Gazprom”. Autoritățile de la Chișinău susțin că vor recunoaște această datorie doar după efectuarea unui audit internațional.

Citește și: Ex-premierul Chicu, pus la punct, după ce a făcut-o pe PORTAVOCEA Rusiei în problema pretinsei DATORII de 709 milioane de dolari a Chișinăului față de „Gazprom”: „Sunteți parte a haitei dodoniste, sunteți toxic pentru R. Moldova”

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

28.11.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // E la nave va...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md