14:11:15 06.02.2023
Stiri

Spînu face lumină în privința NEGOCIERILOR cu rușii: „Oferta propusă nu este în avantajul cetățenilor noștri. Prețul cerut, care include condiții financiare și NEFINANCIARE, este mai mare decât ofertele de pe piețele internaționale”

Actualitate 23.10.2021 12:07 Vizualizări12308 Autor: Ziarul National
Spînu face lumină în privința NEGOCIERILOR cu rușii: „Oferta propusă nu este în avantajul cetățenilor noștri. Prețul cerut, care include condiții financiare și NEFINANCIARE, este mai mare decât ofertele de pe piețele internaționale”


Vicepremierul Andrei Spînu, care în ultimele două zile s-a aflat la Moscova, a oferit detalii despre negocierile cu Federația Rusă în privința noului contract de furnizare a gazelor naturale. Partea rusă propune R. Moldova un preț mai mare decât cel existent pe piețele internaționale de gaze, plus condiții nefinanciare, susține oficialul de la Chișinău.

În cadrul vizitei la Moscova, Spînu a purtat negocieri cu Dmitri Kozak, șef adjunct al Administrației președintelui Federației Ruse, Elena Burmistrova, directorul general „Gazprom Export”, și Nikolay Shulginov, ministrul Energiei.

„Mesajul nostru pe parcursul negocierilor a fost întotdeauna același: R. Moldova își dorește să continue discuțiile și să semneze un contract pe termen lung între „Moldovagaz” și „Gazprom”, unul care avantajează ambele părți. Ofertă propusă la momentul actual de „Gazprom” nu este în avantajul cetățenilor noștri. Prețul cerut, care include condiții financiare și nefinanciare, inclusiv achitarea în termeni restrânși a datoriei istorice, este mai mare decât ofertele de pe piețele internaționale de gaz. R. Moldova nu poate accepta să plătească un preț la gaz mai mare decât toate celelalte state din regiune”, a precizat Spînu.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale susține că își dorește o nouă rundă de discuții cu „Gazprom”.

„În același timp, vom căuta furnizori alternativi, pentru a ne asigura că țara are gaz și că diversificăm sursele de aprovizionare. În cadrul discuțiilor, partea rusă ne-a asigurat că „Gazprom” va livra imediat volumele suplimentare pentru luna octombrie, câte +5 mln m3 de gaze zilnic. Sperăm ca aceste volume să intre în R. Moldova în cel mai scurt timp. Dragi cetățeni, trecem prin momente dificile pentru țara noastră. Vom ieși cu bine din această perioadă grea împreună”, a dat asigurări Spînu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.02.2023 11:28 Ziarul National Analiză de la București, despre șanse...

06.02.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce-i de făcut?

03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md