05:01:18 08.12.2023
Stiri

Adevărul despre „prețul bun” la gaze, pe care l-ar fi obținut Igor Dodon la întâlnirile cu Putin. Natalia Gavrilița: „R. Moldova tot timpul a plătit Rusiei prețul de piață la gaze. Când prețul era 80 de dolari, noi plăteam 300 de dolari...”

Actualitate 23.10.2021 10:36 Vizualizări13132 Autor: Ziarul National
Adevărul despre „prețul bun” la gaze, pe care l-ar fi obținut Igor Dodon la întâlnirile cu Putin. Natalia Gavrilița: „R. Moldova tot timpul a plătit Rusiei prețul de piață la gaze. Când prețul era 80 de dolari, noi plăteam 300 de dolari...” paranteze.md


R. Moldova tot timpul a plătit prețul de piață la gazele furnizate de „Gazprom”, în pofida faptului că fostul președinte Igor Dodon se lăuda că, grație relației bune cu Vladimir Putin, obținea reduceri considerabile.

Premierul Natalia Gavrilița susține că și vechiul contract dintre „Moldovagaz” și „Gazprom” nu era foarte avantajos, deoarece R. Moldova oricum plătea prețul de piață pentru gazele rusești.

„R. Moldova tot timpul a plătit Rusiei prețul de piață la gaze, chiar dacă socialiștii au încercat să insinueze că nu s-a negociat sau că nu s-a discutat din timp. Nu e adevărat.

Chiar și prețul plătit după acea formulă era cel de piață, doar că legat de un coș de prețuri. Erau timpuri când cei din opoziția de astăzi erau la putere, iar R. Moldova plătea 300 de dolari pentru mia de metri cubi de gaze, chiar dacă pe piața internațională costul era de 80 de dolari. Deci, și acea formulă presupunea un preț de piață. Problema e că acum prețul de piață s-a mărit, e o anomalie pe piața internațională”, a declarat Natalia Gavrilița, în cadrul emisiunii „Bună seara”, de la Moldova 1.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md