12:16:48 05.02.2023
Stiri

Maia Sandu, despre PREȚUL plătit de „Energocom” pentru procurarea gazelor din surse alternative: „Dacă „Gazprom” livra volumele necesare, mai ales că plătim prețul de piață, atunci nu era nevoie de procurat gaze din surse alternative”

Actualitate 28.10.2021 18:41 Vizualizări22697 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, despre PREȚUL plătit de „Energocom” pentru procurarea gazelor din surse alternative: „Dacă „Gazprom” livra volumele necesare, mai ales că plătim prețul de piață, atunci nu era nevoie de procurat gaze din surse alternative”


Guvernul Gavrilița nu poate fi acuzat de lipsă de transparență atunci când refuză să spună prețul exact pentru gazele procurate din surse alternative decât „Gazprom”, a declarat astăzi, după ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), președinta Maia Sandu.

„Guvernul a spus că prețul plătit pentru gazele din surse alternative e cel de pe piață. Prețul de piață poate fi verificat foarte ușor. De ce nu se spune cifra exactă? Nu se spune prețul, pentru că Guvernul continuă să facă achiziții și în momentul în care ar anunța prețul câștigător astăzi, toți cei care vin cu oferte mâine sau poimâine se vor orienta la acest preț și nu vor veni cu oferte mai mici. Deci, pentru următoarele săptămâni, pentru a nu provoca situația când se oprește prețul la un nivel și nu vin oferte mai ieftine, Guvernul va continua să spună că se plătește prețul de piață. După ce se va schimba prețul de piață în câteva săptămâni, Guvernul va oferi exact toată informația. Se oferă acest preț aproximativ, pentru a nu prejudicia următoarele licitații și pentru a crea posibilitatea ca următoarele oferte să fie mai ieftine”, a precizat Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului a ținut să menționeze că anume „Gazprom” a pus într-o situație neplăcută autoritățile de la Chișinău și le-a determinat să procure gaze din surse alternative.

„R. Moldova plătește acum prețul de piață la „Gazprom”, dar cu toate acestea livrările de gaze au scăzut foarte mult în luna octombrie. Dacă era asigurat volumul necesar, în condițiile în care este plătit prețul de piață, atunci nu era nevoie de procurat din surse alternative. Acum „Gazprom” livrează două treimi din volumul necesar”, a subliniat sursa citată.

De menționat că R. Moldova a organizat, prin intermediul „Enegocom”, deja trei licitații privind achiziționarea a 3,5 milioane de metri cubi de gaze.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

01.02.2023 09:13 Cazimir Țino Cazimir Țino // Republica Moldova înt...

30.01.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Strategia reintegrării

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md