12:40:43 19.05.2019
 
Stiri

Un fost director al SIS NU regretă că a DEMISIONAT: „Am ales să rămân neutru și nu admit antrenarea INTERPOL în diverse polemici”

Politică 14.03.2019 18:37 Vizualizări1178 Autor: Ziarul National
Un fost director al SIS NU regretă că a DEMISIONAT: „Am ales să rămân neutru și nu admit antrenarea INTERPOL în diverse polemici” tribuna.md

Preşedintele Comisiei de control a dosarelor din cadrul INTERPOL, Vitalie Pârlog, susține că decizia sa de a demisiona din funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS) a fost una corectă, deși putea să lucreze simultan pe ambele posturi.

„Deşi funcţia mea din cadrul INTERPOL era perfect compatibilă cu cea de director al SIS (la fel cum şi alţi colegi de-ai mei deţin funcţii importante în organele de drept din ţările lor), totuşi, fiind preşedinte al Comisiei, care e responsabilă de asigurarea independenţei respectivei structuri, dar şi ca urmare a atacurilor vehemente regizate în adresa mea, am ales să rămân neutru, ca să nu admit antrenarea sub nici o formă a organizaţiei în diverse polemici ce ar fi creat anumite aparenţe. Din acest punct de vedere, consider că am făcut o alegere corectă. Sper că acele iniţiative cu care am venit, fiind în funcţia de director SIS, să fie promovate cu succes şi în continuare”, a declarat Pârlog, în cadrul unui interviu pentru Tribuna.

Acesta a adăugat că este o premieră pentru R. Moldova să aibă exponenți la acest nivel în cadrul INTERPOL.

„Înţeleg responsabilitatea ce-mi revine în acest sens şi mă strădui să-mi fac bine lucrul, conştientizând că ceea ce fac eu se răsfrânge şi asupra imaginii ţării noastre în general. Deşi, ţin să menţionez, că în tot ceea ce fac sunt totalmente independent. Avem atribuţii clar stabilite de documentele statutare ale INTERPOL şi mă strădui să le respect întocmai”, a subliniat Pârlog.

Sursa citată a mai adăugat că, deocamdată, nu are de gând să revină în R. Moldova, pentru ca să-și continue cariera profesională. „Atâta timp cât îmi exercit mandatul la INTERPOL, nu admit alte planuri care ar ţinea de cariera mea la nivel naţional”.

Interviul integral AICI.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2019 09:27 Nicolae Negru De ce suferim? De oligarhie sau prostie?

15.05.2019 08:02 Vitalie Hadei ANALIZĂ // Portretul PSIHOLOGIC al lu...

13.05.2019 16:00 Ziarul National Gheorghe Răileanu, primar de Cimșlia:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md