13:20:16 17.06.2024
Stiri

FOTO // CANDIDAT PLDM la funcția de primar, BĂTUT cu bâtele. Candidatul lui Usatîi, fost primar liberal, BĂNUIT

Politică 25.06.2015 10:37 Vizualizări4843 Autor: Ziarul National


Candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) la funcţia de primar în satul Racovăţ, raionul Soroca, Mihail Andrieş, a fost bătut, astă-noapte, de trei indivizi mascaţi.

Suspecţii l-au așteptat la poartă pe Mihail Andrieș și, în momentul când acesta a deschis poarta să dea mașina în ogradă, indivizii mascați au tăbărât peste el cu bâtele.

„Veneam pe la jumătate la două noaptea acasă. M-am dat jos din mașină să deschid poarta ca să intru cu mașina în ogradă și atunci au apărut repede cei trei și au început să mă lovească cu bâtele. La un moment dat, am căzut jos, iar unul dintre ei a întrebat: Ce facem cu el? Altul i-o răspuns: Vali (distruge-l – n.r.). Atunci mi-o mai dat o bâtă în cap, că tocmai au rămas așchii de la bățul acela, iar mâna mi-a fost ruptă. Au rămas așa și se uitau la mine”, a povestit pentru Ziarul NAȚIONAL Mihail Andrieș.În urma atacului, candidatul PLDM la funcţia de primar în satul Racovăţ s-a ales cu mai multe leziuni corporale grave şi a avut nevoie de asistenţă medicală urgentă. Mihail Andrieş a fost internat în Secţia de traumatologie a Spitalului raional Soroca.

Candidatul liberal-democrat a depus o plângere la secţia de poliţie. Oamenii legii au identificat suspecţii. Este vorba despre candidatul la funcţia de primar al „Partidului Nostru”, Mitrofan Mihail, finul şi nepotul acestuia. „I-am cunoscut pe glas. O mie de procente!”, spune Andrieș.

Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție din Soroca, Ludmila Sochircă, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că, în aceste momente, polițiștii fac percheziții acasă la fostul primar de la Racovăț, actual candidat al „Partidului Nostru”, și la cei doi nepoți ai săi.

„Au fost identificați trei suspecți. E vorba de fostul primar de Racovăț și doi nepoți ai săi. A fost pornită o cauză penală pentru huliganism și vătămare intenționată a integrității corporale. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la trei la șapte ani de închisoare”, ne-a spus Sochircă.

Mihail Andrieș afirmă că nu a avut conflicte cu cel care a fost în ultimii patru ani primar liberal, iar acum este candidatul lui Usatîi la aceeași funcție. Candidatul PLDM bănuiește că acesta este supărat pe faptul că, la adunările electorale, le explică oamenilor fărădelegile pe care le-a săvârșit acesta în funcția de primar.

În aceste condiţii, Consiliul Electoral de circumscripţie electorală de nivelul întâi din satul Racovăţ urmează să permită organelor de drept reţinerea candidatului din partea „Partidului Nostru”, pentru a putea stabili toate circumstanţele cazului.

PLDM condamnă atacul la viaţa lui Mihail Andrieş şi îşi exprimă încrederea că autorii acestuia vor fi sancţionaţi conform normelor legale.

VIDEO realizat de „Ziarul nostru” de la Soroca


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md