08:20:59 24.09.2021
Stiri

Un analist politic de la Kiev anunță SFÂRȘITUL lui Igor Dodon: „Soarta liderului socialiștilor este de reprezentant al altei țări în viața politică a propriei țări. O soartă de neinvidiat”

Actualitate 27.07.2021 14:19 Vizualizări4610 Autor: Ziarul National
Un analist politic de la Kiev anunță SFÂRȘITUL lui Igor Dodon: „Soarta liderului socialiștilor este de reprezentant al altei țări în viața politică a propriei țări. O soartă de neinvidiat”


Cariera politică a lui Igor Dodon s-a sfârșit odată cu pierderea alegerilor prezidențiale și parlamentare anticipate, iar soarta sa depinde doar de Vladimir Putin. De această părere este analistul politic de la Kiev, Vitali Portnikov.

„În ceea ce-l privește pe dl Dodon, el este un fel de Medvedciuk moldovenesc. Este omul căruia Vladimir Putin i-a dat – așa cum dădea hanul din Ardân – dreptul de domnie în Moldova. Medvedciuk are drept de domnie în Ucraina, pe care nu-l valorifică în niciun fel, iar Dodon a avut drept de domnie în Moldova. Și chiar l-a realizat, după ce a fost președintele R. Moldova. Acum s-a încheiat. Dodon va mai rămâne un anumit timp lider al taberei politice pro-ruse, până când la Kremlin se va decide că această tabără are nevoie de un alt lider”, a precizat Portnikov, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Găsirea unui nou ales al lui Putin ar putea să dureze, însă e puțin probabil ca în această perioadă Dodon să se redreseze. „El se poate menține în această ipostază destul de mult timp. Însă este puțin probabil ca această tabără să câștige puncte. Și în acest sens soarta dlui Dodon este de reprezentant al altei țări în viața politică a propriei țări”. O soartă de neinvidiat”, menționează sursa citată.

De asemenea, Pornikov consideră că rezultatele alegerilor din 11 iulie înseamnă și sfârșitul lui Vlad Plahotniuc, dar și al lui Ilan Șor, deși a acces în Parlamentul de la Chișinău.

„Eu cred că Vlad Plahotniuc și Ilan Șor nu mai au soartă politică. Ei și-au epuizat posibilitățile politice. Și rezultatul pe care l-a obținut PD este, am impresia, o dovadă că Vlad Plahotniuc nu are fundament politic. Dacă e să fim sinceri, nici nu l-a avut vreodată. Pentru că el pur și simplu și-a cumpărat partid politic. Așa cum alți oameni își cumpără mașină. Și nici măcar nu a făcut rost pentru acest partid de o ideologie, de ceva ce l-ar deosebi de alte forțe politice. Dar acest partid a apărat doar interesele și scopurile beneficiarului său. Și în momentul în care nu a mai existat acel beneficiar, nu a mai fost foarte clar ce îi unește pe toți acești oameni într-un partid.

În ceea ce-l privește pe dl Șor, el ar fi putut juca un rol auxiliar în Parlamentul moldovenesc, dacă vocile și membrii partidului său ar fi putut influența măcar ceva. Populismul poate fi diferit. Eu aș spune că populismul dlui Șor și populismul dlui Usatîi este un populism sălbatic. Asistăm la apusul lui. Mai ales că vedem că, spre deosebire de Usatîi, care poate totuși să facă în R. Moldova niște declarații serioase, poate să facă pași serioși, de exemplu să demisioneze din funcția de primar de Bălți, dl Șor se află în străinătate. Și nu sunt sigur că acum se va întoarce foarte ușor în Moldova. Și ce însemnă Partidul „Șor” fără Șor? Din nou, ce platformă are acesta, în afară decât apărarea intereselor lui Șor? Nu știm”, a conchis Portnikov.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Perseverență 27.07.2021 14:51

Stăruința, statornicia, neclintirea, tenacitatea și plăcerea lui Dondon de linge fundul lui Tupin nu a dat mare roade: a fost, este și rămâne doar un dihore fâsâit, care împute lumea.

ion 27.07.2021 15:25

Retinut in aeroport cind revine Kulioc din vacanta de lux, tras la raspundere echitabila si penit de tot ce nu poate justifica prin salariu, spre invatatura altora. Tradarea, coruptia, incompetenta, hotiile, minciuna, tolerarea acestor apucaturi vor fi scoase din circuit.

Miticu Mitica 27.07.2021 21:30

nope. Igor Dodon nu are sustinerea populara in a fi reprezentantul minoritatilor rusesti in RM. Igor Dodon este reprezentantul celor carora are sustinerea si anume ultimilor Monicani sovietici. Aici s-au aciuiat, banditi, inadaptatii vremurilor noi si a celor care au imposibilitatea de a invata si vorbi limba romana. Tanara generatie de rusi vorbesc limba romana si NU au Absolut in comun cu URSSul...

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md