16:26:45 16.10.2018
 
Stiri

Un algoritm câștigător de Nobel te ajută să îți GĂSEȘTI perechea

Știri 18.07.2018 16:25 Vizualizări677 Autor: Ziarul National
Un algoritm câștigător de Nobel te ajută să îți GĂSEȘTI perechea Sursa: playtech.ro

Dacă nu ai mare noroc cu lumea dating-ului online, un algoritm vechi și câștigător de Premiu Nobel te-ar putea ajuta.

Aplicația Hinge pentru online dating, care se adresează oamenilor care caută conexiuni reale, a scos la înaintare opțiunea „Most Compatible”. Această opțiune le oferă zilnic utilizatorilor o persoană cu care s-ar potrivi cel mai bine. Pentru a se asigura de acuratețea sugestiilor, Hinge folosește o versiune modificată a algoritmului Gale Shapley SMP, care a câștigat Premiul Nobel.

Acronimul SMP vine de la Stable Marriage Problem (Problema Căsniciei Stabile). Algoritmul a fost dezvoltat de matematicienii David Gale și Lloyd Shapley în 1962.

În SMP, există un număr egal de femei și de bărbați, iar fiecare dintre ei a clasificat membrii sexului opus după cât de mult i-ar prefera ca soț sau soție. Gale și Shapely au concluzionat că există mereu o cale de a plasa acei oameni în căsnicii stabile, în care ambii parteneri erau cuplați cu persoana necuplată pe care o preferau cel mai mult.

Hinge a inclus și cupluri homosexuale în noua opțiune, grupând pe toată lumea laolaltă. Pentru a prezice cum va clasifica un utilizator o anumită persoană din cele disponibile, algoritmul studiază istoricul din ultimele 24 de ore – ce aspecte din profilurile oamenilor au prezentat mai mult interes pentru utilizator, ce persoane au răspuns și altele asemenea.

„Asta este o modalitate pentru noi ca, în esență, să mergem la toate întâlnirile proaste pentru tine și de a te ajuta să îți dai seama cu cine vei rămâne la final”, a explicat Justin McLeod, CEO-ul Hinge, într-un interviu cu Techcrunch.

Hinge nu este nici prima, nici ultima aplicație care folosește inteligența artificială pentru a-i ajuta pe oameni să găsească iubirea. Spre exemplu, chinezii au găsit o cale de a evita păcălelile cu privire la înfățișare. Varianta lor de Tinder, Tantan, folosește inteligența artificială pentru a se asigura că fotografiile oamenilor nu sunt modificate în exces.

Sursa: playtech.ro

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.10.2018 09:25 Nicolae Negru „Malul stâng întreabă malul drept”

12.10.2018 09:21 Nicolae Negru Patriarhul Kirill vine la Chișinău să...

08.10.2018 09:47 Nicolae Negru Privatizarea „Air Moldova” și greșeal...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că sintagma „integrare europeană” trebuie introdusă în Constituția R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md