10:30:46 20.04.2024
Stiri

Ultimele zile cu REDUCERI pentru a te asigura medical în R. Moldova

Social 22.03.2016 11:30 Vizualizări1601 Autor: Galina Munteanu
Ultimele zile cu REDUCERI pentru a te asigura medical în R. Moldova


Au mai rămas zece zile până când expiră perioada când cetățenii mai pot procura la jumătate de preț și 75 la sută prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM).

Amintim că, începând cu anul curent, data-limită de achitare a primei AOAM în sumă fixă cu reduceri va fi în fiecare an 31 martie, indiferent dacă a fost sau nu adoptată Legea fondurilor AOAM pentru anul respectiv.

Astfel, fondatorii de întreprinderi individuale, patentarii, arendaşii, arendatorii şi alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern au posibilitatea să achite până la finele lunii martie jumătate din prima de asigurare medicală, adică 2 028 de lei. Plata poate fi efectuată la oficiile Poşta Moldovei şi la agenţiile teritoriale ale Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.

În acelaşi timp, proprietarii de teren agricol plătesc 1 014 lei, ceea ce reprezintă 25% din prima de asigurare. Achitarea poate fi făcută la agenţiile teritoriale ale CNAM.

După data de 31 martie, prima AOAM va fi achitată integral, în sumă de 4 056 lei. Totodată, pentru neplata în termenul stabilit de legislaţie a primei de asigurare va fi aplicată o amendă de la 25 la 55 de unităţi convenţionale şi o penalitate pentru fiecare zi de întârziere. În acest caz, activarea poliţei medicale va fi efectuată începând cu a şaptea zi de la achitarea primei.

Persoanele încadrate în sistemul de asigurare obligatorie de asistenţă medicală trebuie să beneficieze de toate serviciile medicale incluse în Programul unic, cum ar fi serviciile medicului de familie, consultaţii la medicii specialişti, analize şi investigaţii de înaltă performanţă, spitalizarea, asistenţa medicală de urgenţă, precum şi medicamente compensate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md